Затриманому на хабарі поліцейському обрали запобіжний засіб

2241 0
У суботу, 26 травня, СБУ затримала на хабарі одного з керівників Сихівського відділу поліції та двох його підлеглих.
Фото: Управління Служби безпеки України у Львівській області/Facebook

Фото: Управління Служби безпеки України у Львівській області/Facebook

У понеділок, 28 травня, Сихівський районний суд Львова обрав запобіжний захід затриманому на хабарі поліцейському у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 140 тис. грн. Про це на брифінгу у вівторок розповів начальник слідчого управління Військової прокуратури Західного регіону Наріман Сулейманов, пише Zaxid.net.

Нагадаємо, у суботу, 26 травня, СБУ затримала на хабарі одного з керівників Сихівського відділу поліції та двох його підлеглих. Оперуповноважений, слідча та один із керівників відділу поліції вимагали 5 тис доларів у доньки підсудного, який знаходиться під слідством через убивство. Про вимагання хабара жінка повідомила через знайомих у СБУ.

«Я можу сказати, що це резонансна справа у Львові, в якій на початку 2018 року сталося вбивство в сім'ї», – повідомив Наріман Сулейманов.

Справа кваліфікувалась за ст. 115 Кримінального кодексу України як «умисне вбивство», а представники поліції обіцяли перекваліфікувати її у менш тяжку статтю 118, яка б дозволила отримати покарання, яке не передбачає позбавлення волі.

Читайте також: СБУ у Львові спіймала на хабарі головного інспектора Держпраці

Затриманий оперуповноважений знаходиться під вартою. Його адвокат попросив у суду надати захист підозрюваному та його сім'ї через погрози, які почали надходити на його мобільний телефон. Ще двоє затриманих відмовляються давати покази.

Наріман Сулейманов зазначив, що прокуратура перевіряє причетність інших працівників Сихівського райвідділу поліції. За його словами, слідство відпрацьовує сімох осіб, у яких вилучили телефони та інші особисті речі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!