Суд оштрафував власника ресторану біля Львова, де отруїлося 16 відвідувачів

1134 0
Власник закладу сплатить штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Жовківський районний суд визнав винним власника ресторану «Панський книш», що у селі Куликові поблизу Львова, та призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 17 тисяч гривень. Про це йдеться у судовому вироку.

Слідство встановило, що у липні минулого року власник ресторану організував проведення бенкету, під час якого допустив грубі порушення санітарних правил та норм працівниками закладу харчування. Через це 16 відвідувачів ресторану госпіталізували до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні з діагнозом «сальмонельоз».

Читайте також: У ресторані на Львівщині отруїлися семеро людей

У кінці січня власнику «Панського книша» повідомили про підозру за фактом порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили поширення цих захворювань (ч. 1 ст. 325 КК України).

Як йдеться у судовому вироку, за тиждень до суду обвинувачений уклав угоду з прокурором про визнання винуватості. З врахуванням усіх обставин власник ресторану, де сталося масове отруєння,  сплатить штраф у розмірі 1 000 неоподатковуваних мінімумів громадян (17 000 грн).  

Нагадаємо, що у липні 2021 року у Львівську обласну інфекційну лікарню госпіталізували людей із діагнозом гостра кишкова інфекція після відвідин ресторану «Панський Книш» у Куликові. 

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!