Суд переніс оголошення запобіжного заходу Порошенку

1210 0
У нарадчій кімнаті суддя перебував більше 5 годин.

Печерський районний суд Києва переніс оголошення запобіжного заходу Петру Порошенку на 14.00 післязавтра, 19 січня. Про це стало відомо з прямої трансляції Громадського. 

Зазначимо, що до нарадчої кімнати суд вирушив близько 18.00 год. Про те, що рішення переносять на 19 січня стало відомо о 22.45 год. 

Читайте також: Порошенко повернувся в Україну 

Нагадаємо, що колишньому президенту Петру Порошенку підписали підозру у державній зраді та сприянні тероризму в межах розслідування справи про незаконне постачання вугілля з окупованих територій. У цій справі підозрюваним також є народний депутат та кум Путіна Віктор Медведчук. Раніше Порошенка викликали на допит, однак він повідомив, що перебуває за кордоном. Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу експрезиденту Петру Порошенку у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Сьогодні вранці, 17 січня, він прилетів до київських «Жулян» з Варшави. Біля аеропорта підтримати експрезидента збиралися тисячі прихильників. Зокрема, на акцію приїхали і чимало львів’ян.

Як повідомляє УП, після прильоту під час проходження митного контролю у Порошенка забрали паспорт та не хотіли віддавати, проте за кілька хвилин після вказівки слідчого ДБР його повернули. Також колишньому президенту співробітники ДБР намагалися вручити повістку в суд, але той відмовився їх узяти.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!