Суд покарав киянку за насильство щодо малолітнього сина

2421 0
Жінка отримала покарання у виді громадських робіт на строк 240 годин
Фото умовне

Фото умовне

Суд  виніс обвинувальний вирок 36-річній киянці за фактом вчинення домашнього насильства щодо малолітнього сина. Про це повідомляє прокуратура Києва.
 
Згідно з вироком суду, кривдниця протягом тривалого часу вчиняла психологічне домашнє насильство відносно свого 13-річного сина. Жінка ображала дитину нецензурними словами, у стані алкогольного сп’яніння сварилась із хлопчиком, застосовувала фізичну силу.
 
Протиправні дії зловмисниці призвели до розладу здоров’я, психологічних страждань та погіршення якості життя дитини.
 
Раніше кривдниця неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за систематичне вчинення домашнього насильства не лише відносно сина, а й інших членів сім’ї, зокрема матері та сестри. 
 
Вироком Голосіївського районного суду м. Києва кривдницю визнано винною у домашньому насильстві та засуджено до покарання у виді громадських робіт на строк 240 годин із застосуванням обмежувального заходу – обов’язку пройти програму для кривдників строком на 3 місяці.
 
 
Нагадаємо, у січні 2019 року набув чинності закон про протидію домашньому насильству. Згідно із законом, за вчинення домашнього насильства суд може призначити покарання: від громадських робіт на строк від 150 до 240 годин або арешту на строк до 6 місяців до обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 2 років.
 
Станіслав Нестеренко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!