Суд потрібен вже: Президент підписав Закон про Вищий антикорупційний суд

2072 0
Від сьогодні в Україні працюватимуть над створенням Антикорупційного суду.
фото: slavpeople.com

фото: slavpeople.com

Президент Петро Порошенко підписав Закон про Вищий антикорупційний суд. Про це він повідомив на своїй сторінці у Twitter.

Вищий антикорупцийний суд має здійснювати правосуддя як суд першої інстанції та розглядати справи про корупційні і пов’язані з корупцією злочини. Реформа також запустила процес перезавантаження суддівського корпусу.

Читайте також: Судний день: в Україні прийняли Закон про антикорупційний суд. Що це означає

Нагадаємо, що 7 червня Верховна рада підтримала законопроект №7440 про створення в Україні Вищого антикорупційного суду. За словами керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, Антикорупційний суд може запрацювати вже в кінці 2018 або на початку 2019 року, повідомляє news.finance.ua.

Раніше Tvoemisto.tv пояснило, як новий Закон вплине на боротьбу з корупцією в Україні. Головна ідея запровадження Антикорупційного суду – це забезпечення незалежності та доброчесності суддів. Створення Антикорупційного суду – це вимога міжнародних фінансових організацій, ЄС та США. Це останній і ключовий елемент разом з Національним антикорупційним бюро (НАБУ) та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП) для створення замкненої антикорупційної вертикалі в Україні.

Антикорупційний суд має здійснювати правосуддя як суд першої інстанції та розглядати справи про корупційні і пов’язані з корупцією злочини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!