Київ

Суд повернув київській громаді землю на ДВРЗ вартістю 4 млн гривень

964 0
Право власності на ділянку було зареєстроване на підставі підробленого рішення Київради
Район ДВРЗ. Фото з відкритих джерел

Район ДВРЗ. Фото з відкритих джерел

Земельну ділянку на ДВРЗ вартістю 4 млн грн повернуто столичній громаді. Про це повідомляє столична прокуратура.
 
«Органи столичної прокуратури забезпечили реальне виконання рішення суду про повернення територіальній громаді незаконно відчуженої земельної ділянки вартістю понад 4 млн гривень», - йдеться у повідомленні.
 
Як зазначається, в ході досудового розслідування прокуратура встановила, що фізична особа, незаконно, на підставі нібито рішення Київської міської ради, зареєструвала за собою право власності на земельну ділянку по вул. Інженера Бородіна у Дніпровському районі м. Києва (мікрорайон ДВРЗ). 
 
Надалі з метою узаконення своїх дій фігурант передав ділянку до статутного капіталу юридичної особи, у якій сам був директором.
 
Згодом, продовжуючи протиправні дії, зловмисник передав землю до статутного капіталу іншої юридичної особи, у якій був єдиним учасником. Після цього також було здійснено її незаконний поділ. 
 
Органи столичної прокуратури звернулись з позовною заявою до суду про витребування земельної ділянки, яка судом задоволена. 
 
На теперішній час зусиллями прокуратури рішення суду реально виконано - право власності за юридичною особою припинено, про що внесено відповідні записи до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
 
Нагадаємо, Північний апеляційний господарський суд розірвав договір оренди земельної ділянки площею 7,7 га на Холодноярській вулиці (колишня Пайсарова), 7/9, де будували ЖК «Голосіївська Долина».
 
Також, у лютому столичній прокуратурі також вдалося відсудити земельну ділянку площею 4,3 га у Приладному провулку, 10 на Святошині, де незаконно побудували ЖК "Академ-Квартал".
 
Станіслав Нестеренко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!