Приміщення на вулиці Тесленка, яке раніше викрали через «Аферу століття», віддали Академії лідерства

1438 0
У міськраді кажуть, що правоохоронці не притягнули до відповідальності осіб, причетних до афери із комунальною власністю міста.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

Львівський апеляційний суд повернув у власність міста приміщення на вулиці Тесленка, 2, що у Шевченківському районі міста. Це одне із 20 вкрадених приміщень у так званій «Афері століття». Про це повідомляє пресслужба із посиланням на  керівницю управління комунальної власності ЛМР Інну Свистун.

«Суд підтримав рішення першої інстанції на користь міста та скасував незаконну подвійну реєстрацію цього майна за приватними особами. Дякуємо суддям за відновлення справедливості», – повідомила Інна Свистун.

Поки тривали суди, місто передало це приміщення в оренду Українській академії лідерства до 2028 року з пільговою орендою за 1 гривню в рік. Наразі у приміщенні тривають ремонтні роботи.

«Приміщення зареєстрували на підставі неіснуючих розпоряджень райадміністрації та посвідчення БТІ. Чи когось притягнули до відповідальності за ці дії правоохоронці? На жаль, ні», – додала Інна Свистун.

У міськраді уточнили, що це уже 13-те приміщення із 20-ти, які місту вдалося повернути у комунальну власність. 

Читайте також: Фігуранти «Афери століття» намагались перепланувати історичну будівлю у Львові

Нагадаємо, восени 2016 року управління комунальної власності ЛМР виявило, що десятки комунальних приміщень Львова перереєстровані на приватних підприємиць Ірину Сандул та Людмилу Малькову. За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальні провадження, арештували 24 приміщення, а у ратуші провели обшуки.

Місту уже вдалось повернути у комунальну власність приміщення на вул. Зеленій, 202, Старознесенській, 194Замковій, 9Півколо та  Тесленка, 2. Цього року також повернули будинок на вулиці Лазаренка,25 та Свєнціцького, 7, а також на вул. Левицького, 22 та вул. Пекарській, 93.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!