Суд продовжив запобіжний захід чоловіку, підозрюваному у нарузі над підлітком

1858 0
Батьки постраждалого кажуть, що їм про засідання не повідомили.
Фото: поліція Львівської області

Фото: поліція Львівської області

Залізничний районний суд Львова продовжив запобіжний захід 18-річному студентові, якого обвинувачують у нарузі над 12-річним хлопцем. Підозрюваного триматимуть під вартою до 19 вересня. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила мама постраждалого хлопчика Софія Яцків.

Читайте також: Розголос – шанс до покарання насилля. Історія 12-річного хлопчика у Львові

За її словами, слідчий у справі повідомляв раніше, що судове засідання має відбутись цього тижня, та виявилось, що суд відбувся ще минулої середи – ані батьків, ані їхнього адвоката про засідання не повідомили.

«Щоб перевірити інформацію, чи такий суд взагалі може відбутися без повідомлення потерпілій стороні, ми проконсультувалися у ще декількох юристів. Один з них, який спеціалізується на кримінальних справах, дещо заспокоїв нас, мовляв, це поширена практика – не запрошувати потерпілу сторону на такого типу суди, де запобіжний захід продовжується фактично «автоматично». Та вважаємо, що навіть «технічні» питання у такій резонансній справі не мають вирішуватися без повідомлення громадськості та потерпілій стороні», – каже Софія Яцків.

Нагадаємо, 18 червня батьки 12-річного хлопця повідомили, що він пропав під час прогулянки на Левандівці. Згодом хлопчик прийшов додому і розповів про те, що сталось. Підозрюваного – 18-річного львів'янина – поліція затримала того ж дня. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!