Суд скасував межі скверу на Героїв УПА, де планували збудувати заправку із самообслуговуванням

2710 1
Будувати заправку мала компанія «ОККО».
Фото: google-maps

Фото: google-maps

ВТП «Лангора», що збиралася будувати холодну міні-АЗС на місці закинутого фонтану на перетині вулиці Кульпарківської та Героїв УПА, скасувала раніше затверджені міськрадою межі скверу на вулиці Героїв УПА у Франківському районі. Відповідну апеляційну скаргу Львівської міськради не задовольнив Західний апеляційний господарський суд, пишуть Наші гроші. Львів.

Читайте також: На вулиці Зеленій у Львові продали комунальне приміщення за 9 млн грн

Йдеться про земельну ділянку на Героїв УПА, 77 площею 0,2 га. Тут розташований фонтан колишнього заводу «Кінескоп», який, викупила компанія «ОККО» і планувала збудувати заправку із самообслуговуванням. Натомість громадські активісти виступили проти заправки та встановили на цьому місті пам'ятний знак на честь Героїв Юнаків ОУН та Юнацтва УПА. 

Проєкт створення на перехресті Кульпарківської та Героїв УПА громадського простору став одним із проектів-переможців Громадського бюджету 2018 року.

У червні 2019 року депутати ЛМР вирішили затвердити межі скверу, що мало унеможливити будівництво на цій території. Однак «Лангора» оскаржила це рішення в суді. ЛМР звернулась із апеляцією до суду та він залишив рішення першої інстанції без змін. Колегія суддів вказала на те, що виконком, який дозволив розробити детальний план, «діє у нерозривній єдності» із ЛМР, а тому міська рада мала б зважати на рішення виконкому 2016 року перш ніж затверджувати межі скверу. А також зазначив, що фірма мала «законні очікування» на оформлення права оренди.

Читайте також: Сквер біля Львівського лялькового театру назвали на честь Сергія Дмитровського

Кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «ВТП Лангора», згідно з даними Youcontrol, є власник мережі АЗС «ОККО» та ПАТ «Концерн Галнафтогаз» Віталій Антонов.


Читайте також:
6 Березня, 2020 12:22
01 Нічого не зрозуміло!! Так буде заправка, чи ні???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!