Суд скасував рішення щодо відсторонення Василя Петрика з ЛОДА

1135 0
Пам’яткоохоронець зможе повернутися на посаду.
Фото: Ілько Петрик

Фото: Ілько Петрик

Львівський Апеляційний суд скасував рішення Галицького районного суду щодо відсторонення начальника управління охорони об’єктів культурної спадщини Львівської області Василя Петрика від посади, повідомив у Фейсбук син пам’яткоохоронця. 

«Апеляційний суд скасував рішення галицького районного щодо відсторонення від посади. Тато зможе вернутися на роботу», – написав він. 

6 липня Галицький районний суд прийняв рішення про відсторонення на два місяці від посади очільника управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА. 

Читайте також: Суд вирішив відсторонити Василя Петрика від посади керівника управління ЛОДА

Нагадаємо, 11 червня львівському пам’яткоохоронцю Василю Петрику оголосили підозру в умисному вчиненні злочинних дій з метою привласнення 1 млн грн державних коштів. 16 червня, його взяли під варту через підозру з можливістю внести заставу у розмірі 567 тис. грн. Буквально за одну ніч родина зібрала гроші і оплатила заставу.

Кримінальну справу, яку відкрили проти Василя Петрика, стосується порушення, що виникли під час облаштування історико-культурного парку «Древній Звенигород». Проте, на думку родини, мотиви відкриття кримінальної справи зовсім інші, а саму справу сфабрикували.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!