Суд скасував штраф сину Дубневича за нетверезе водіння та повернув права

13720 2
Павло Дубневич сьогодні отримав назад своє водійське посвідчення.
Фото: зі сторінки Facebook Павла Дубневича

Фото: зі сторінки Facebook Павла Дубневича

Львівський апеляційний суд скасував покарання сину львівського бізнесмена і народного депутата України Богдана Дубневича Павлові за нетверезе водіння та повернув йому водійське посвідчення. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила речниця патрульної поліції Львівщини Катерина Рибій.

Як повідомляють «Наші гроші. Львів», опівночі 2 вересня минулого року патрульна поліція затримала 23-річного Павла Дубневича, який керував автомобілем Audi в стані алкогольного сп’яніння. Правоохоронці виявили в крові водія 0,29 проміле алкоголю при дозволеній нормі в 0,2.

Справу розглянув Залізничний райсуд Львова 21 листопада і призначив Павлу Дубневичу покарання у вигляді штрафу в 10 200 гривень, а також позбавив водійських прав на один рік. Втім 14 листопада хлопець влаштувався водієм у ТОВ «Глинянська вежа», співвласницею якого є його мати – Тетяна Дубневич. На підставі цього Павло Дубневич подав апеляцію на рішення Залізничного суду, адже йому як водію для роботи необхідні водійські права.

Читайте також: Водії плутають демократію з анархією. як зробити дороги Львова безпечними

Постановою Львівського апеляційного суду від 28 грудня минулого року Павлу Дубневичу скасували штраф і повернули водійське посвідчення, а справу про нетверезе водіння передали на «розгляд трудового колективу».

Читайте також: П'яна справа. Що заважає судити нетверезих водіїв швидко і справедливо

«Водій уже сьогодні приходив і отримав своє водійське посвідчення. Ми не маємо права далі його затримувати. Є рішення апеляційного суду про те, що водій фактично уникає відповідальності за керування в нетверезому стані», – повідомила в коментарі Tvoemisto.tv Катерина Рибій.

Нагадаємо, що майже третина водіїв, яких затримали за водіння напідпитку, уникають покарання – переважно через затягування справ у судах, на розгляд яких є 90 днів.

#Безпечні дороги – кампанії, спрямована на безпеку дорожнього руху, яка була розпочата наприкіці минулого року медіа-хабом «Твоє Місто» в співпраці з соціальною ініціативою УГКЦ «Хтось не зробить», Патрульною Поліцією Львівщини та Львівською міською радою. За підтримки соціально відповідального бізнесу, зокрема компанії «Арія Моторс», «Вухо.ком» та радіо-патнера кампанії – Радіо «Львівська Хвиля» було проведено цілий цикл соціально-інформаційних акцій та заходів, які дали позитивні результати. На закінчення 1 півріччя за даними  статистики суттєво скоротилася  кількість важких ДТП і вдвічі зменшилася кількість смертельних випадків в місті. Протягом літа було прийнято рішення про розширення кампанії#Безпечні дороги на Львівську область. «За підтримки партнерів та у співпраці з програмами Львівської обласної державної адміністрації ми розраховуємо на позитивну динаміку в межах області, що дасть можливість максимально задіяти всі фактори безпеки та реально зменшити кількість важких ДТП» - говорить Тарас Яценко, керівник медіа-хабу «Твоє Місто».


Читайте також:
17 Січня, 2019 22:17
Роман Ага, в часи Джугашвілі рубала і пиляла ліс в Магадані здебільшого еліта українського та інших народів: вчителі, священники, вчені, митці, лікарі та їхні сім’ї. Вгадаєш, яку роль в цьому відіграли судді, слідчі та прокурори?
16 Січня, 2019 08:41
пролетарий ЖАЛЬ ЧТО НЕТ СТАЛИНА, АТО БЫ , ВСЯ ЭТА СВОЛОЧЬ(судья, виновник,следователь, прокурор), ПОСЛЕ ТАКОГО ДЕЙСТВИЯ РУБИЛА ИЛИ ПИЛИЛА БЫ ЛЕС В МАГАДАНЕ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!