Суд скасував закриття справи про розкрадання газу на ТЕЦ братів Дубневичів

1589 0
Суд погодився з доводами прокурора, скасував вказану ухвалу та скерував справу на новий судовий розгляд.
Фото: informator.news

Фото: informator.news

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України 30 листопада задовольнила апеляційну скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про скасування рішення суду першої інстанції від 23 серпня 2022, яким закрили справу привласнення теплоелектростанціями у Новояворівську та Новому Роздолі газу на понад 1,4 млрд грн. Власниками обох є народний депутат Ярослав Дубневич та його брат Богдан Дубневич

Джерело: САП

Йдеться про заволодіння колишніми директором ТзОВ «Енергія – Новояворівськ», технічним директором ТзОВ «Енергія – Новий Розділ», фінансовим директором цих підприємств та радником директора ТзОВ «Енергія» понад 300 млн куб. м природного газу НАК «Нафтогаз України», вартість якого сягає понад 1,4 млрд грн. 

Читайте також: Справу Ярослава Дубневича про привласнення 93 млн грн «Укрзалізниці» скерували до суду

Суд погодився з доводами прокурора, скасував вказану ухвалу та скерував справу на новий судовий розгляд. Повний текст рішення суду оголосять 2 грудня 2022 року.

Нагадаємо, 16 січня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України затримали у Львові чотирьох службових осіб ТОВ «Енергія – Новий Розділ», ТОВ «Енергія – Новояворівськ» та ТОВ «Енергія» за підозрою у заволодінні понад 300 млн куб. м природного газу НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн.

Через два дні суд визначив міри запобіжного заходу чотирьом посадовцям компаній, власниками яких є брати Дубневичі. Йдеться про ексдиректора ТОВ «Енергія» Ігоря Кучму, керівника ТОВ «Енергія – Новий Розділ» Ігоря Артимка, його заступника Ігоря Ільківа, фінансового директора «Енергія – Новий Розділ» Олега Павлишина та ексдиректора ТОВ НВП «Енергія – Новояворівськ» Олександра Олексюка. Колишніх посадовців обох компаній, що володіють ТЕЦ у Новояворівську та Новому Роздолі, підозрюють у несплаті податків та збитках НАК «Нафтогаз України». У вересні 2018 року НАБУ завершило розслідування справи, а суд арештував ТЕЦ.

Через два дні суд визначив міри запобіжного заходу чотирьом посадовцям компаній, власниками яких є брати Дубневичі. У вересні цього року НАБУ завершило розслідування справи, а суд арештував дві ТЕЦ.

У січні 2020 року брати Дубневичі переписали ТОВ «Енергія-Новий Розділ», що володіє теплоелектроцентралю в Новому Роздолі, на своїх синів Юрія та Павла.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!