Заборона на продаж будівлі колишнього інтернату у Львові залишилась у силі

1665 0
Господарський суд Києва відхилив клопотання Львівської облради щодо приміщення на Короленка, 7
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Учора, 21 березня, відбулось засідання Господарського суду Києва, на якому розглядали клопотання ЛОР щодо приміщення на вул. Короленка, 7 у Львові. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив виконувач обов’язків керівника управління майном спільної власності ЛОР Віктор Кусий.

Нагадаємо, 27 лютого відбувся аукціон з продажу приміщення на вулиці Короленка, 7 у Львові. Переможцем торгів стала заснована 4 місяці тому київська фірма, що займається купівлею і продажем майна. Вона запропонувала 35,1 млн грн за приміщення колишнього інтернату. Того ж дня Господарський суд Києва ухвалив рішення про зупинення дії рішення Львівської облради про продаж приміщень на вул. Короленка, 7 у Львові за клопотанням юридичного відділу ЛМР. Також суд зупинив проведення самого аукціону з продажу цих приміщень.

Відтак, юристи ЛОР звернулись до суду із двома клопотаннями у відповідь. У першому ішлося про скасування ухвали суду про заборону проведення аукціону, а в другому – про те, щоб ЛМР внесла на рахунок 35 млн грн у якості забезпечення свого позову – це ті гроші, що не отримав за приміщення на Короленка, 7 обласний бюджет.

Господарський суд Києва розглянув ці клопотання вчора і відхилив їх.

«Розглядав той же суддя, який ухвалив попереднє рішення. Він мав право переглянути свою ухвалу, бо ми надали обґрунтування для цього. Але він відмовився переглядати її, і у нас лишається лише Північний апеляційний господарський суд», – каже Віктор Кусий.

Апеляцію, додає він, подадуть одразу після отримання тексту вчорашнього рішення суду.

Раніше Центр опіки сиріт УГКЦ просив ЛОР передати йому це приміщення і його територію, аби облаштувати там Дім милосердя. Цю ініціативу підтримала ЛМР. Проте облрада відмовила.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!