Суд у Львові зобов’язав палія трави виплатити пожежникам 134 тисяч грн

1590 0
Окрім компенсації, чоловік також сплатив штраф.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Залізничний районний суд Львова зобов’язав 60-річного мешканця села Мацошин Жовківської громади сплатити компенсацію пожежній частині за підпал сухої трави. У березні цього року чоловік палив сухостій, це сталося у вітряну погоду та менш ніж за 15 метрів від житлових та господарських будинків.

Джерело: Реєстр судових рішень

За матеріалами справи, чоловік спалював сухе листя та траву неподалік від будинків та господарств. Очевидці повідомили про пожежу місцевих рятувальників. Вогонь міг спричинити пошкодження майна та шкоду для тварин, але пожежники ліквідували загоряння, що встигло поширитися на площу 400 кв м.

Палію трави виписали штраф у 1 700 гривень, який він одразу ж сплатив. Згодом працівники ДСНС встановили ім’я палія та попросили суд стягнути з нього понад 135 тисяч завданої шкоди, які пожежники витратили на гасіння пожежі. Зрештою суд зобов'язав порушника сплатити 134 650 гривень.

Зазначається, що рішення суду ще не вступило у дію та може бути оскаржене до Львівського апеляційного суду.

Нагадаємо, що у травні 2020 почав діяти закон, який збільшує штрафи за паління трави. Відтоді за самовільне випалювання рослинності або її залишків можуть оштрафувати на суму до 5 100 гривень, а за забруднення повітря загрожує штраф від 30 600 до 61 200 гривень чи обмеження волі до трьох років.

За знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу доведеться заплатити від 91 800 до 153 000 гривень або навіть отримати обмеження волі від 2 до 5 років.

Юлія Осим

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!