Суд удруге заблокував рішення про будівництво сміттєпереробного заводу у Львові

2469 1
Будувати сміттєпереробний завод на Пластовій, 12 планують у другій половині 2020 року.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Львівський окружний адмінсуд призупинив дію рішення виконавчого комітету, що дозволяє розпочати будівництво сміттєпереробного заводу у Львові. У Львівській міськраді це рішення будуть оскаржувати, інформують у пресслужбі ЛМР.

Читайте також: Рівненський депутат очолив ЛКП, що будуватиме сміттєпереробний завод у Львові

Зазначається, що рішення ухвалили вчора, 29 січня. Директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич каже, що під час засідання ані представники виконкому, ані ЛКП «Зелене місто» не змогли висловити свою позицію щодо справи через тиск на суд мешканців.

Сміттєпереробний комплекс у Львові передбачатиме сортування та компостування сухих і вологих відходів, вторинної сировини, окремі майданчики для збору електроніки, великогабаритного й будівельного сміття. 

Нагадаємо, у лютому 2018 року у Львові оголосили тендер на проект сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 12. На початку червня міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду з Європейським банком реконструкції і розвитку про надання кредиту на 35 млн євро для будівництва сміттєпереробного комплексу та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Тендер на будівництво оголосили 9 червня. На перший етап тендеру пропозиції подали 12 компаній. До другого етапу тендеру пройшли 5 компаній. Наприкінці 2018 року міськвиконком погодив проєктування майбутнього комплексу.

У квітні торік у ЛКП «Зелене місто» зазначали, що будівництво мають розпочати ще цього року. Втім нині називають терміни – друга половина 2020 року.

Читайте також: Як у Львові перероблятимуть сміття у добриво. Приклад Польщі

Мешканці району натомість неодноразово перекривали вулиці, виходили на протести та зверталися до суду, виступаючи проти заводу, оскільки вважають його екологічно небезпечним. Водночас Ппроєкт заводу вже пройшов державну експертизу та отримав позитивний висновок Мінекології про його безпечність. 


Читайте також:
31 Січня, 2020 07:10
Yurko Будівництво заводу незаконне як і виділення землі під нього, і шите воно білими нитками з руки мера міста. Висновки мінекології та експертиза- куплені і проплачені. Наївним дурням гарна картинка заводу може видаватися європейським шляхом, насправді ж завод "впарюють". Але ж у нас плебс, 73 % голосують за фантики, а не за зміст.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!