Суд в Гаазі призначив дату оголошення рішення щодо війни Росії проти України

3762 0
Суд винесе ухвалу у справі проти РФ щодо нібито геноциду російськомовних в Україні.
Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Міжнародний суд ООН в Гаазі 16 березня оголосить своє рішення стосовно вимоги України запровадити тимчасові заходи у справі проти Росії щодо неіснуючого геноциду російськомовних громадян. Про це повідомляє «Європейська правда».

Суд винесе ухвалу в середу о 16:00 год за місцевим часом. Зважаючи на пандемію Covid-19, у Великій залі правосуддя будуть присутні лише члени суду та представники держав-сторін справи.

Читайте також: Чи можна буде засудити Росію в Гаазі. Політолог-міжнародник про російсько-українську війну

Нагадаємо, що Україна звернулася до суду з вимогою наказати РФ негайно призупинити розпочаті 24 лютого воєнні дії, що заявлені країною-агресором як запобігання та покарання нібито геноциду в Луганській та Донецькій областях України.

Також Україна просила наказати, щоби військові або нерегулярні збройні формування, якими РФ керує або підтримує, а також будь-які організації та особи не сприяли військовим операціям, метою яких вона називає запобігання чи покарання за нібито вчинення Україною геноциду.

7 і 8 березня проходили слухання за позовом України проти Росії щодо порушення РФ Конвенції про запобігання злочину геноциду. У цій справі Росія відмовилася захищатися в суді в Гаазі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!