Суд в Італії виправдав українського нацгвардійця Віталія Марківа

1247 0
Його звинувачували у причетності до загибелі італійського фоторепортера у Слов'янську.
Фото: Фейсбук Людмили Денісової

Фото: Фейсбук Людмили Денісової

Апеляційний суд в Італії виправдав українського нацгвардійця Віталія Марківа, про це на своїй сторінці у Фейсбук пише Омбудсман Людмила Денісова.

«Україно, Віталія Марківа виправдали! Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі нашого Героя, повністю виправдавши його. Віталій Марків повертається з нами на Батьківщину», – пише вона. 

Його підозрювали у причетності до загибелі фоторепортера, громадянина Італії Андреа Роккеллі у Слов'янську в травні 2014 року. Судові слухання в справі Віталія Марківа тривали три роки. Торік у липні суд першої інстанції засудив його до 24 років позбавлення волі.

За версією обвинувачення, Віталій Марків нібито був причетний до вбивства італійського фотографа і його російського перекладача. Вони загинули в результаті мінометного обстрілу 24 травня 2014 року біля підніжжя гори Карачун під Слов'янськом, на контрольованій тоді бойовиками території.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що суд над Віталієм Марківим є елементом гібридної війни Росії.

На засіданні апеляційного суду Мілана 3 листопада були присутні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!