Суд відмовив Оксані Юринець у перерахунку голосів на одній із львівських дільниць

3691 0
Крім того, суд виніс окрему ухвалу, відповідно до якої визнає, що порушення закону були, і зобов’язує ЦВК їх усунути.
Фото: yurunets.org.ua

Фото: yurunets.org.ua

Окружний адміністративний суд Львова відхилив позов кандидатки в народні депутатки Оксани Юринець щодо перерахунку голосів на дільниці №461863 через недостатню кількість доказів фальсифікації. Про це Оксана Юринець повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: ЦВК опрацювала 100% протоколів. Хто пройшов у Верховну Раду

Вона також опублікувала відео, яке зняла офіційна представниця громадянської мережі «Опора», що було основним доказом у суді. На ньому видно, що члени ДВК приїхали до ОВК із печаткою, перепаковували протоколи із пошкодженого сек'юріті-пакету в інший та підписували документи на коліні, натомість представники ОВК прийняли цю документацію, незважаючи на порушення законодавства.

Суд також окремою ухвалою визнав, що порушення закону були, і зобов’язав ЦВК їх усунути. За словами Оксани Юринець, під час розгляду справи з'ясувалося, що є два різні протоколи із засідання ДВК з розбіжністю у 20 голосів за кандидата-лідера — Ярослава Рущишина. Саме це і стало підставою для окремої ухвали суду.

«Навіть перерахунок голосів на цій дільниці не змінив би результатів голосування. Для мене, як законотворця, і моєї команди було важливо захистити кожен голос, як ми й обіцяли перед днем голосування, і відстояти Закон. Такі порушення не роблять честі нікому з учасників процесу», — пише Оксана Юринець.

Читайте також: «Самопоміч» матиме лише одного депутата у новій Верховній Раді

Нагадаємо, самовисуванка у 117-му окрузі Львова Оксана Юринець вимагала в суді перерахувати голоси на одній із дільниць через фальсифікації. Додамо, що перемогу в цьому окрузі здобув кандидат від «Голосу» Ярослав Рущишин.

Анна Журба


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!