Суд відсторонив Уляну Супрун від виконання обов’язків очільниці МОЗ

3770 0
Позов до суду подав нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук.
фото: Даниїл Тюрін

фото: Даниїл Тюрін

Окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов‘язки міністра охорони здоров'я. Відповідну ухвалу опублікував на своїй сторінці у Facebook лідер Радикальної партії Олег Ляшко. 

Читайте також: Конфліктуйте і не бійтеся відповідальності. Поради молоді від Уляни Супрун

Позов до суду 1 лютого подав інший нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук. Адмінпозов передбачав заборону Уляні Супрун «учиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію компетенції». Суд задовольнив заяву частково, зокрема заборонив виконувати обов’язки міністра, до яких входять підпис офіційних документів та видання наказів.

Міністерство охорони здоров'я на своїй сторінці у Facebook відреагувало на ухвалу суду та зазначили, що у МОЗ дізналися про ухвалу зі ЗМІ і наразі консультуються з юристами. Ухвалу можна оскаржити у Апеляційному суді впродовж 15 днів. Наразі Уляна Супрун може виконувати свої обов’язки як заступник міністра.

Як пояснили у прес-службі суду, причиною відсторонення Уляни Супрун від посади стала наявність і українського, і американського громадянства, що заборонено законами України.

Читайте також: В Україні можна буде отримати консультацію лікаря по телефону

Додамо, що Уляна Супрун очолює Міністерство охорони здоров’я з 27 липня 2016 року. За її керівництва в Україні стартувала медреформа, до якої входить вибір сімейного лікаря, створення НСЗУ та система електронної медицини. Крім цього, на її офіційній сторінці у Facebook регулярно спростовують найпоширеніші міфи про медицину.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!