Суд відсторонив від посади президента НААН, якого підозрюють у хабарництві

1179 0
Посадовець Національної академії аграрних наук підозрюється у скоєнні корупційного злочину.
фото: гаряча агрополітика

фото: гаряча агрополітика

Київський апеляційний суд вчора, 28 квітня, відсторонив від посади керівника Національної академії аграрних наук Ярослава Гадзала, якого підозрють у скоєнні корупційного злочину. Слідчі Нацполіції підозрюють, що директор сприяв у призначенні на посаду керівника одного з держпідприємств, що входять у структуру НААН.

Керівник мав не перешкоджати укладанню договорів між держпідприємством та конкретно визначеними суб’єктами господарської діяльності. Натомість він сприяв зарахуванню цієї ж особи до списку претендентів на заміщення вакансій академіків. За свою допомогу підозрюваний отримав елітний позашляховик як подяку.

Читайте також: Судили за хабар. Заступника начальника виправної колонії звільнили від покарання 

Як повідомляє пресслужба поліції, правоохоронці подали до суду клопотання про обрання директору НААН запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади. Його підозрюють у вчиненні правопорушення за ч. 3 ст. 368 ККУ. Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Для довідки

Ярослав Гадзало народився в селі Артищів Городоцького району на Львівщині. Він є доктором сільськогосподарським наук, академіком та президент Національної академії аграрних наук України. До цього працював:

  • вересень 1995 – травень 1998 – головою Городоцької райдержадміністрації;
  • із травня 1998 – заступник голови з питань агропромислового комплексу, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації;
  • 5 липня 2001 – квітень 2002 – голова Львівської облради;
  • червень 2002 – липень 2006 – перший заступник Голови Державного комітету України з водного господарства;
  • квітень 2007 – квітень 2010 – заступник Міністра аграрної політики України;
  • 2013 – президент НААН.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!