Суд виніс вирок водію, який збив двох монахинь у центрі Львова

6628 0
Обвинувачений отримав п’ять років за гратами, але засудженого звільнять від призначеного покарання у вигляді позбавлення волі, якщо він пройде трирічний іспитовий строк.
Фото Вікторії Савіцької

Фото Вікторії Савіцької

Галицький районний суд Львова виніс вирок водію, який торік у листопаді збив двох монахинь на пішохідному переході у центрі Львова. Обвинувачений отримав п’ять років за гратами, але засудженого звільнять від призначеного покарання у вигляді позбавлення волі, якщо він пройде трирічний іспитовий строк. Також його позбавили права керувати транспортним засобом терміном на три роки. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

«У вироку Галицького районного суду у Львові від 27.07.22 року йдеться, що обвинуваченого засуджено за ч. 2 ст. 286 ККУ і призначено 5 років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортним засобом на строк три роки. Разом з тим, на підставі іншої статті ККУ, засудженого звільнено від призначеного покарання у вигляді позбавлення волі, якщо він впродовж трирічного іспитового терміну не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки», – кажуть у прокуратурі.

Обвинувачений тридцять днів до набуття чинності вироку перебуватиме під нічним домашнім арештом. Згодом буде на волі.

Читайте також: «Думав, вона послизнулась». Водій маршрутки каже, що не зрозумів, що наїхав на монахинь у Львові

Під час судового засідання 27 липня захист обвинуваченого водія зауважив, що той визнає свою провину, не порушував вимог запобіжного заходу. Сестра Галина, яка вижила, не має претензій до обвинуваченого та пробачила йому трагічний випадок. Також вона відмовилась від цивільного позову до приватного підприємства, у якому працював водій, та подала заяву про проведення судового розгляду без її участі.

Обвинувачений є утримувачем неповнолітньої дитини, тому просив суд врахувати ці обставини при винесенні вироку. Окрім цього, у прокуратурі кажуть, що він сприяв досудовому розслідуванню і свою провину визнав, що також вплинуло на вирок.

Читайте також: У центрі Львова водій маршрутки збив двох людей та поїхав з місця ДТП

Нагадаємо, що смертельна ДТП трапилася 20 листопада 2021 року. Тоді о 6 ранку 47-річний водій маршрутки №138 Віктор Шебаршинов збив двох монахинь на перехресті вулиці Дорошенка та проспекту Свободи і поїхав з місця аварії. Того ж дня його арештували.

Одна постраждала – сестра Галина – отримала струс і забої, інша – сестра Ольга – померла. Її тіло правоохоронці виявили за п’ять кілометрів від місця, де сталося ДТП, – на кінцевій маршруту, що на вулиці Джорджа Вашингтона. Згодом правоохоронці пояснюватимуть, що тіло жінки потрапило під нижню частину транспортного засобу, одяг зачепився за виступаючі частини маршрутки. А водій казатиме, що не бачив і не чув, що під колеса потрапила людина.  

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 ККУ – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого. Якщо провину водія доведуть, йому загрожує позбавлення волі від 3 до 8 років.

22 листопада Віктору Шебаршинову суд обрав запобіжний захід – 60 діб тримання під вартою без права внесення застави. Упродовж двох місяців обвинувачений перебував у СІЗО, 20 січня суд змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!