Суд виправдав нардепа Юрченка щодо ДТП у Львові

1090 0
Суд дійшов висновку, що в діях Юрченка немає складу адміністративного правопорушення, і справу закрили.
Фото: УНН, фотоскрін із відео

Фото: УНН, фотоскрін із відео

Місцевий суд не знайшов вини народного депутата Олександра Юрченка в аварії, яка сталася влітку в центрі Львова. Зокрема, він визнав недійсним тест, який виявив у нардепа наркотичне сп'яніння. Про це повідомляє УП з посиланням на копію постанови Галицького райсуду Львова.

ДТП сталася 8 липня вдень на площі Міцкевича. Юрченко на своєму Ford Mustang виїжджав задом з парковки і врізався у Volkswagen Jetta, який їхав повз. Приїхали патрульні, і депутату зробили тест на наркотичне сп'яніння, який дав позитивний результат. Але, згідно з рішенням суду, тест проводився з чисельними порушеннями, крім того самого тесту немає в переліку тестів, дозволених для такої перевірки. Тож, результат аналізу суд визнав недійсним, а в матеріалах справи не знайшов жодних доказів вини нардепа.

Урешті-решт, суд дійшов висновку, що в діях Юрченка немає складу адміністративного правопорушення, і справу закрив. Сам депутат назвав це рішення справедливістю, за яку «варто боротися».

Читайте також: Надеп потрапив у ДТП в центрі Львова. Ймовірно, під наркотиками

«Сьогодні я отримав повне рішення суду, в якому зазначається про відсутність в моїх діях ознак адміністративного правопорушення (а саме перебування під станом наркотичного сп‘яніння, керуючи автомобілем)… На своєму власному прикладі я показав, як недосконало, а інколи нахабно, працює система, і звичайні люди стають її жертвами… Якщо таке сталося, значить комусь це було вигідно. Але справедливість є і за неї варто боротися», – каже він.

Нардеп також розповів, що патрульні поліцейські намагалися його спровокувати і підставити. У якості доказу він опублікував відеозапис з нагрудної камери одного з правоохоронців. На ньому чітко чутно, як патрульні сперечаються, чи варто затримувати Юрченка. Крім того, на записі видно, як Юрченко просить взяти в нього аналіз крові на додачу до тесту сечі, який вже взяли.

Депутат також виклав відео моменту ДТП, на якому видно лише передню частину його «Мустангу». Зіткнення з «Джеттою» лишається за кадром. Із цього запису можна зрозуміти, що Юрченко виїжджав зі стоянки повільно і акуратно, але рух позаду був дуже щільний, і можливість зіткнення в таких умовах була високою.

Нагадаємо, що липні народний депутат Гео Лерос разом зі ЗМІ розповіли про ДТП у центрі Львова за участю позафракційного нардепа Олександра Юрченка. Лерос заявив, що Юрченко навіть намагався втекти з місця аварії і нападав на водія протараненого ним авто, який знімав депутата на телефон. За словами водія «Джетти», нардеп вдарив його автомобіль двічі – перший раз, коли виїжджав заднім ходом зі стоянки, вдруге.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!