Суд вирішив не обирати запобіжного заходу експрезиденту Порошенку

1459 0
До цього суд двічі переносив розгляд справи про обрання запобіжного заходу Порошенку.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Печерський районний суд Києва залишив без розгляду клопотання прокуратури щодо обрання запобіжного заходу лідеру партії «Європейська солідарність» та колишньому п'ятому президенту Петру Порошенку, повідомляє ВВС.

Читайте також: На Петра Порошенка відкрили справу через Томос

Раніше прокурори просили запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання у справі про наказ, яким начебто Порошенко схилив колишнього голову Служби зовнішньої розвідки призначити своїм заступником Сергія Семочка.

Це клопотання суд залишив без розгляду. 

Раніше адвокат Порошенка Ілля Новіков повідомив, що Державне бюро розслідувань офіційно завершило досудове слідство 7 липня.

Коментуючи рішення суду після завершення засідання, Порошенко назвав його «маленькою, але надзвичайно важливою перемогою».

Читайте також: ДБР завершило досудове слідство у справі Софії Федини

10 червня Державне бюро розслідувань вручило підозру Петру Порошенку у справі про призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. 

Сергій Семочко був заступником голови Служби зовнішньої розвідки України з 31 липня 2018 року до 12 квітня 2019 року. Петра Порошенка підозрюють у тому, що він схилив голову зовнішньої розвідки незаконно призначити Сергія Семочка. Це, на думку обвинувачення, завдало державі збитків на понад 1,5 млн грн.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!