Суд вирішив стягнути із державного ПриватБанку майже 10 млрд грн на користь Суркісів

1802 0
ПриватБанк націоналізували у грудні 2016 року.
Фото: rbcua.com

Фото: rbcua.com

Печерський суд Києва 2 вересня ухвалив рішення про примусове стягнення з ПриватБанку майже 10 млрд грн на користь компаній братів Суркісів. Про це повідомили у Міністерстві фінансів.

Читайте також: ПриватБанк попереджає про телефонні махінації шахраїв

Мінфін готує апеляцію на це рішення.

«Міністерство фінансів не погоджуються  з ухвалою Печерського суду щодо задоволення позову про стягнення з банку $350 млн на користь компаній братів Суркісів  та буде продовжувати захищати інтереси держави та банку. Наступним кроком є підготовка апеляційної скарги на проголошену ухвалу», – йдеться у повідомленні Мінфіну.

Водночас прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що це рішення суду не стосується питання націоналізації банку.

«ПриватБанк є державним банком і невід'ємною частиною стабільної та прозорої банківської системи», – сказав прем'єр.

Читайте також: Київський суд вважає націоналізацію ПриватБанку незаконною

Нагадаємо, ПриватБанк націоналізували у грудні 2016 року. Тоді його визнали неплатоспроможним, а його регулятивний капітал сягнув від’ємного значення. Нестача в капіталі ПриватБанку виявили за результатами стрес-тестування і і підтвердили за результатами інспекційної перевірки та незалежною міжнародно визнаною аудиторською компанією. В НБУ додають, що колишні акціонери не виконали своїх письмових зобов’язань щодо фінансового оздоровлення установи, тож банк націоналізували.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!