Суд визнав недійсним рішення виконкому про передачу клубу Picasso молодіжному центру

3356 0
У 2020 році найстаріший нічний клуб Львова припинив роботу, а підприємство, яке орендувало в міста приміщення на вул. Зеленій, 88, перекупила компанія «НТА+».
Фото: офіційна сторінка«Picasso» у Фейсбук

Фото: офіційна сторінка«Picasso» у Фейсбук

Західний апеляційний господарський суд визнав недійсним рішення виконавчого комітету Львівської міської ради про передачу приміщень колишнього клубу «Picasso» на баланс «Львівському міському молодіжному центру». Це один із судових спорів за комунальне приміщення, які розпочалися між ПП «Клуб Пікассо» та Львівською міськрадою після зміни власників підприємства. 

Як повідомляють «Наші гроші. Львів», договір оренди у «Клубу Пікассо» на це приміщення завершився в липні минулого року, і, на думку ПП «Клуб Пікассо», на момент прийняття рішення виконкому про передачу майна на баланс молодіжного центру ще діяв договір оренди, а тому порушили їх право «бути балансоутримувачем спірного цілісного майнового комплексу». Крім того, договір оренди на період карантину є автоматично продовженим. Через це судді вирішили скасувати рішення виконкому.

Читайте також: Як жив клуб Picasso. Архівні фото

Нагадаємо, що в 2020 році найстаріший нічний клуб Львова «Picasso» припинив роботу, і, як повідомляв тоді у коментарі Tvoemisto.tv перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, на його місці планували відкрити молодіжний центр. Водночас керівник клубу Роман Кравчишин не зміг відповісти на питання Tvoemisto.tv про майбутню долю клубу й обіцяв розповісти піля 1 квітня, чого не зробив.

У липні того ж року Львівська міськрада заявила про рейдерське захоплення приміщення на Зеленій, 88, де був клуб Picasso. У коментарі Tvoemisto.tv Андрій Москаленко пояснював, що на це приміщення завершується угода про оренду, тож його передали на баланс молодіжного центру. Тоді під час зустрічі з орендарями їхні інтереси представляли адвокати, які ж публічно представляли позицію забудовників готелю на Дорошенка, 2 та «Гранд Готелю»Йшлося про Олексія Різника, який представлявся адвокатом ТзОВ «Винниківська тютюнова фабрика», львівського бізнесмена та ексдепутата Григорія Козловського, який є власником «Гранд Готелю», а його донька – нового готелю на Дорошенка, 2. 

Натомість підприємство, яке орендувало в міста приміщення клубу на вул. Зеленій, 88, перекупила компанія «НТА+», яка офіційно оформлена на головну редакторку однойменного телеканалу Наталію Струк та креативного продюсера Віталія Крутякова. Згідно з даними системи Youcontrol, власниками ПП «Клуб Пікассо» є креативний продюсер НТА Віталій Крутяков і генпродюсерка каналу Наталія Струк. Хоча ще до листопада 2019 року його власником зазначався Роман Кравчишин. У судах юридичну підтримку надає депутат від «ЄС» Олексій Різник, який є соратником Козловського. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!