Суд визнав незаконним нарахування споживачу об’єму газу за показами загальнобудинкового лічильника

5193 0
Мешканець Львівщини виграв прецедентну справу проти ПАТ «Львівгаз».
Фото: Forbes Україна

Фото: Forbes Україна

Мешканець Добротвору Богдан Ясіновський виграв у ПАТ «Львівгаз» суд щодо нарахування об'єму спожитого газу йому як споживачу за показами загальнобудинкового лічильника. Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на керівника ГО «Громадський рух Європейське місто», юриста Богдана Рабешко, який представляв інтереси позивача.

«Шевченківський районний суд Львова визнав незаконним нарахування фактичного об’єму спожитого газу побутовому споживачу за показниками будинкового лічильника. Також суд зобов’язав «Львівгаз» перерахувати фактичний об’єм спожитого газу згідно із нормами споживання, визначеними постановою Кабінету міністрів №203», – розповів Богдан Рабешко.

Читайте також: ЛьвівгазЗбут відокремив аванс у квитанції

Згідно з цією постановою, для квартир, у яких немає лічильників, передбачені чіткі норми споживання на людину.

Юрист також посилається на норму чинного законодавства згідно якої, споживачі можуть встановити собі лічильники за власний кошт і впродовж 12 місяців ці гроші їм повинні відшкодувати. Однак уряд не встановив порядок цього відшкодування. Саме це і намагався зробити Богдан Ясіновський, але не зміг, бо не певен чи відшкодують йому гроші за лічильник.

Читайте також: Без газу. Чому підприємці конфліктують із «Львівгазом»

Саме рішення Шевченківський районний суд Львова виніс у віторок, 24 липня. Богдан Рабешко зазначив, що хоча ПАТ «Львівгаз» може оскаржити рішення в апеляційному суді, воно все одно є прецедентним.

«Ми фактично створили прецедент. Якщо інші громадяни України виграватимуть такі справи, то облгази понесуть колосальні втрати на відшкодування судових витрат. І лише це змусить їх звернутись до уряду з проханням налагодити процедуру і врешті прискорити встановлення лічильників у квартирах», – підкреслив Богдан Рабешко

У ПАТ «Львівгаз» пообіцяли прокоментувати ситуацію на початку серпня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!