Суд заборонив експлуатувати канатну дорогу у Славському на гору Погар

6408 0
На думку фахівців, пасажирська підвісна канатна дорога на горі Погар є небезпечною.
Фото: Гірськолижний комплекс ПОГАР

Фото: Гірськолижний комплекс ПОГАР

Інспектори Головного управління Держпраці у Львівській області виявили порушення, які можуть створювати загрозу життю та здоров’ю пасажирів підвісної канатної дороги на горі Погар у Славському. Відповідну перевірку вони провели у ТзОВ «Гірськолижний клуб «Карпати», йдеться на сайті управління.

Читайте також: У Славському зупинився підйомник. Туристів евакуйовують. Відео

Зокрема небезпечною, кажуть в управлінні Держпраці, є пасажирська підвісна канатна дорога на горі Погар (заводський номер не встановлено).

«У товариства відсутній паспорт, настанова з експлуатації та виконавча документація із монтажу підвісної канатної дороги іноземного виробництва. Цьому об’єкту не проведено фахівцем уповноваженого підприємства технічні огляди. У роботодавця відсутній дозвіл на його експлуатацію. Канатна дорога не поставлена на облік (не зареєстрована) роботодавцем, а її пуск в роботу відбувся без проведеної посадовими особами Держпраці перевірки», – йдеться у повідомленні.

За інформацією управління, Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов Головного управління задовольнив у повному обсязі – товариству заборонили експлуатувати зазначену пасажирську підвісну канатну дорогу до усунення порушень.

Читайте також: На яку гору піднятись у Славську. 4 унікальні піші маршрути

Нагадаємо, що у січні 2020 року у Славському на Львівщині на горі Погар зупинився крісельний витяг, на якому перебувало 32 людини. Евакуація тривала з 17:00 до 19:30. З підйомника зняли 32 лижника, серед яких п’ятеро дітей. Попередньою причиною зупинки підйомника називають несправність підйомника.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!