Суд заборонив облаштовувати сквер на Кульчицької у Львові

3405 0
Тут планують збудувати спорткомплекс.

Львівський окружний адміністративний суд визнав протиправними та нечинними ухвали Львівської міської ради, які надали статусу скверу ділянці на вул. Олени Кульчицької, 18, неподалік ринку «Південного». Про це йдеться в ухвалі суду, пишуть Наші гроші. Львів.

Конфлікт між мешканцями району та інвестором підприємтва триває вже кілька років. У 2007 році забудовник отримав від ЛМР дозвіл на розробку проєкту землеустрою земельної ділянки на вулиці Кульчицької, 18. Розробити проєкт фірма мала за три місяці, натомість зробила це аж через три роки і подала на розгляд ЛМР, оскільки там хотіли збудувати спорткомплекс із офісами та готелем. Тоді у міськраді відмовились затвердити документи, тож забудовник через суд зобов’язав місцевих депутатів винести це питання на сесію. Тоді його також не підтримали. Після цього відбулась низка громадських слухань, на яких мешканці не підтримали будівництво багатоповерхівки і вимагали облаштувати тут сквер.

У червні 2018 року депутати підтримали ініціативу місцевих мешканців «Про надання статусу скверу громадському простору на Кульчицької, 18» і занесли цю територію до переліку скверів Залізничного району. Після цього забудовники через суд скасували дію цієї ухвали. Першу інстанцію мерія програла, однак в жовтні 2019 року Восьмий апеляційний адміністративний суд таки дозволив облаштувати сквер. «Спортивний клуб «Сокіл» подав касаційний позов, однак Верховний суд залишив його без задоволення.

Читайте також: «Чо ти стартуєш?!». Як мешканці Кульчицької об’єдналися проти забудови

Пізніше інвестор оскаржив дві ухвали Львівської міської ради щодо ділянки на вул. Кульчицької, 18. Ідеться про затвердження плану зонування Залізничного та Шевченківського районів, яким ділянка визначалася як рекреаційна зона (Р-З), а також ухвала про внесення ділянки до переліку скверів Львова. На думку судді, міська рада діяла непослідовно під час затвердження вищезгаданих ухвал. Ними фактично знівельовано право інвестора на будівництво об’єкту, яке він отримав у 2007 році через дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою. Скасувати або змінити це рішення міська рада не може, оскільки замовник проти. Крім того, міська рада не змогла пояснити, чому пізніше відмовила у затвердженні проєкту землеустрою для цієї ділянки, хоча такі дії повинні бути вмотивованими. 

Згідно з даними системи Youcontrol, ТзОВ «Спортивний клуб «Сокіл» зареєстроване у Львові понад 16 років тому на вулиці Світанковій, 23. Його засновником є Олег Конопада.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!