Суд зобов’язав львівську владу закрити Грибовицьке сміттєзвалище

2549 0
10-го листопада Львівській окружний адміністративний суд постановив припинити експлуатацію Грибовицького сміттєзвалища та вивезення відходів ЛКП «Збиранка».

Суд задовольнив позов прокуратури від липня 2016 року та зобов’язав виконавчий комітет Львівської міської ради невідкладно вжити заходів щодо припинення використання Грибовицького сміттєзвалища.  Про це інформує прес-служба Львівської обласної прокуратури.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

Крім того, суд відмовився визнати протиправною бездіяльність щодо незакриття Львівського міського полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації та вибору земельної ділянки для створення нового полігону та будівництва на ній сміттєпереробного заводу, тощо.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк виділить 30 млн євро на рекультивацію Грибовицького полігону і 45 млн євро на будівництво сміттєпереробного комплексу (кредит на 25 років під 1,5% річних). 

Додамо, що 10-го листопада голова ЛОДА Олег Синютка повідомив, що Львівська облдержадміністрація підготувала три ділянки під сміттєпереробний комплекс: у Яворівському, Миколаївському та Дрогобицькому районах.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!