Суд зобов’язав знести недобудовану 5-поверхівку на вулиці Судовій у Львові

2633 1
Це рішення першої інстанції, а тому забудовник ще може подати апеляцію.
Фото: ЛУН

Фото: ЛУН

Господарський суд Львівської області зобов’язав ТОВ «Голуба лагуна» знести самочинно зведений будинок на вулиці Судовій. Відповідне рішення ухвалили ще 23 січня, пишуть Наші Гроші. Львів.

Читайте також: Будівлю колишнього санаторію на Коновальця у Львові купив батько голови ЛОДА

ТОВ «Голуба лагуна» орендує земельну ділянку площею 0,03 га на вулиці Судовій із 2007 року. Оскільки будівництво мали вести в історичному ареалі Львова, у 2012 році фірма подавала у Міністерство культури історико-містобудівне обґрунтування. У Міністерстві погодили будівництво, але зауважили, що висота будинку не повинна перевищувати чотири поверхи.

У листопаді 2016 році компанія отримала від містобудівні умови та обмеження на багатоквартирний будинок із громадськими приміщеннями, а у березні 2017 року до МУО внесли зміни, збільшивши площу забудови та будівельний об’єм. У обох містобудівних було вказано 6 поверхів. На сайтах нерухомості майбутній ЖК мав назву «Дохідний дім Interest».У 2017 році у компанії вичерпався термін на оренду земельної ділянки, а депутати за продовження договору не проголосували.

ДАБІ у Львівській області у 2017 році скасував містобудівні умови для компанії через невідповідність будівництва (житловий будинок замість адміністративного) та відсутність детального плану. Того ж року інспекція ДАБК у Львові анулювала декларацію про початок будівельних робіт. У 2018 році «Голуба лагуна» через суд скасувала рішення ДАБІ і повернула містобудівні умови.

Читайте також: Для будівництва міського архіву у Львові шукатимуть інвесторів

У рішенні Господарського суду Львівської області йдеться, що забудовник використовував ділянку не за призначенням, не продовжив терміни оренди, а також не має дозволу на проведення будівельних робіт. Саме тому це будівництво можна вважати самочинним. Це рішення першої інстанції, а тому забудовник ще може подати апеляцію.

ТОВ «Голуба лагуна» зареєстроване у Львові, а його власником та директором, згідно з даними Youcontrol, є Юрій Матала. 


Читайте також:
7 Лютого, 2020 20:24
666 ... блин-клин .. іпать-капать ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!