Суд звільнив від покарання хлопця, який облив фарбою пам’ятник Бандері у Львові

1732 0
У підсумку обвинувачений уклав угоду про визнання винуватості.
фото з фейсбуку андрія москаленка

фото з фейсбуку андрія москаленка

Галицький районний суд Львова виніс вирок хлопцеві, який облив пам’ятник Степану Бандері у Львові фарбою. Про це йдеться у рішенні суду від 29 квітня.

Читайте також: Хулігана, який пошкодив пам'ятник Івана Павла ІІ у Дрогобичі, оштрафували на 17 тисяч гривень

Слідчі встановили, що наприкінці січня 2021 року, що йому запропонували за грошову винагороду в розмірі 2000 гривень облити червоною фарбою пам`ятник Степану Бандері у Львові. Він отримав 1000 гривень, за яку придбав червону фарбу, розлив її у пляшки. 

У ніч на 5 лютого він зі спільником облили фарбою пам’ятник Степану Бандері на площі Кропивницького у Львові. Через ці дії Галицькій райадміністрації завдали майнову шкоду на 7100 гривень.

У підсумку обвинувачений уклав угоду про визнання винуватості. Суд призначив йому 4 роки позбавлення волі, але звільнив від призначеного покарання, якщо він протягом двох років іспитового терміну не вчинить нового злочину.

Читайте також: З'явилося відео, як вандали облили фарбою пам`ятник Бандері у Львові

Нагадаємо, що камери відеоспостереження управління безпеки міста ЛМР зафіксували, як о 00:13 5 лютого два чоловіки кидали пакети з фарбою у пам`ятник Степанові Бандері.

За даними поліції Львівської області, зловмисниками виявилися двоє уродженців Хмельниччини, студенти одного із львівських навчальних закладів, віком 19 та 24 роки. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!