Суддю зі Львова відсторонили від роботи

3076 0
Підставою стала скарга від львівського підприємця, подана у квітні цього року.
фото: Politeka

фото: Politeka

Сьогодні Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила суддю Галицького районного суду Львова Катерину Котельву від здійснення правосуддя. На підставі рішення Третьої Дисциплінарної палати про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до неї дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади.

Як вказано у повідомленні, строк дії відсторонення судді від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Як свідчать документи ВРП, дисциплінарну справу проти судді Катерини Котельви було відкрито 12 квітня цього року за скаргою львівського підприємця Богдана Михайляка.

 Як свідчать матеріали дисциплінарної справи, підприємець подавав клопотання, щоби увійти в третьою стороною в одну із справ, яку вела суддя Котельва про визнання права власності, однак вона йому відмовила.  Відповідач у цій справі був боржником Михайляка і на  майно відповідача було накладено арешт рішенням суду. ВРП зазначає, що ухваливши рішення користь позивача, суддя Котельва скасувала рішення іншого суду у непередбачений процесуальним законом спосіб.

Вища рада правосуддя визнала, що цією відмовою суддя порушила норми процесуального права та позбавила підприємця права на справедливий суд.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!