Судова карусель. Чому заборона на дитячі машинки у центрі не працює

4586 0
ЛКП «Муніципальна варта» конфіскує з площі перед Оперним театром машинки-атракціони, які згодом за рішенням суду повертає підприємцям.
Фото: lvivpost.net

Фото: lvivpost.net

Станом на 8 травня ЛКП «Муніципальна варта» зберігає 7 вилучених машинок-атракціонів. Згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради про заборону атракціонів у центральній частині міста, ці машинки неправомірно використовуються на площі перед Оперним театром. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів очільник управління безпеки міста Юрій Діль.

«Перед Днем міста був один із рейдів – знову і знову ми вилучаємо машинки до рішення суду. Згідно з рішенням суду цього року ми повернули 7 машинок та сплатити штраф у 13 тис. грн. На сьогоднішній день 7 машинок є вилучені, справи передані до суду, очікуємо на рішення», – каже він.

Читайте також: У центрі Львова заборонили атракціони та прокат дитячих автомобілів

За його словами, підприємці під виглядом надання заявок на проведення масових заходів надають платні послуги. У «Муніципальній варті» запевняють про наявність фактів підтверження передачі коштів та кажуть, що звернення у поліцію не приносять за собою очікованого результату.

«Так може тривати по колу, ми вирішуємо питання з юридичним департаментом, щоб в якійсь іншій площині із цим боротися. Як муніципальна варта ми не маємо права заборонити їм здійснювати таку діяльність, адже вони це роблять у під’їзді, але при цьому ми не збираємося іти на конфлікт із батьками та виривати з-під дітей машинки», – каже він.

Читайте також: Шлягери під вікнами львівського мера

За його словами, муніципали звертаютья до Державної фіскальної служби з проханням припинити незаконну діяльність, а підприємці пишуть скарги на «Муніципальну варту» про перевищення повноважень. Минулого року «Муніципальній варті» пошкодили два автомобілі в результаті конфлікту із підприємцями.

«Там було кидання цеглою та побиття працівників, райвідділки не вбачають у цьому хуліганських дій, а підприємці дійшли до того, що наймають спеціальних молодиків, які слідкують за тими машинками і дивляться, як на них катаються діти. При цьому ці машинки створюють небезпеку для громадян навіть на пішохідних переходах, адже дитина може сісти та поїхати під тролейбус», – додає він.

Також Юрій Діль вважає, що декілька штрафів у розмірі 17 чи 34 тис. грн можуть допомогти муніципалам у боротьбі з незаконним бізнесом. Водночас, Управління безпеки міста спільно з Юридичним департаментом намагаються розробити методи для боротьби в юридичній площині.

Читайте також: Як у Львові регулюватимуть виступи вуличних музикантів

Нагадаємо, суперечка між підприємцем та міською владою щодо цього бізнесу біля Оперного театру триває уже кілька років. За словами Юрія Діля, підприємець (Олег Спиридонов, – ред.), який здає в оренду машинки, порушує правила благоустрою та ігнорує рішення виконкому ЛМР.  Муніципальна варта неодноразово вилучала машинки, а потім повертала їх власнику. Торік, у жовтні дитина на машинці перед оперним збила літню жінку, яку госпіталізували з травмами, а пізніше одну із машинок підпалили невідомі. 12 квітня 2018 року суд вкотре зобов’язав муніципалів повернути конфісковані машинки власникам.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!