Суди дозволили забудувати сквер на Горбачевського

3798 0
Земельна ділянка належить Національній академії наук і є у користуванні Карпатського відділення інституту геофізики імені Суботіна.
Фото: zik.ua

Фото: zik.ua

Судовий розгляд справи про забудову скверу на Горбачевського, 19 завершився не на користь міста. Про це Тvoemisto.tv повідомила у коментарі директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

Читайте також: Для зберження Вілли Люсія у Львові проведуть архітектурний конкурс

Депутати ЛМР підтримали ухвалу, яка дозволяє змінити зонування території Франківського району, аби замість 5-поверхівки на Горбачевського, 19 облаштувати сквер, однак суд залишив в силі рішення окружного суду про визнання протиправною та скасування цієї ухвали ЛМР. А у травні Верховний суд відмовив міськраді у відкритті касаційного провадження.

Напередодні також суди скасували рішення виконкому про скасування містобудівних умов і обмежень на будівництво.

«Зараз, наскільки мені відомо, роботи там не ведуться», – повідомила вона.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев запевнив Тvoemisto.tv, що місто шукатиме інші інструменти, щоб не допустити цієї забудови.

«Питання вирішувалося у юридичному ключі. Тепер будемо визначати подальші кроки з Любомиром Зубачем. Місто проти забудови скверу, тож будемо шукати інструмент, як цього не допустити», – сказав Антон Коломєйцев.

Заступник міського голови Андрій Москаленко уточнив, що місто пропонуватиме Академії наук заміну цієї ділянки на іншу.

Читайте також: Віллу на Коновальця обіцяють зберегти. Фото

Нагадаємо, земельна ділянка площею 0,39 га належить Національній академії наук і є у користуванні Карпатського відділення інституту геофізики імені Суботіна. Інститут, своєю чергою, отримав містобудівні умови та обмеження на будівництво поруч із віллою 20-х років 5-поверхового житлового будинку ще у 2015 році. Частина квартир у ньому мала б дістатись науковцям.

Христина Гоголь

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!