Судили за хабар. Заступника начальника виправної колонії у Львові звільнили від покарання

1987 0
Прокурори оскаржуватимуть вирок.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Шевченківський районний суд Львова визнав недоведеним вимагання хабара заступником начальника Личаківської виправної колонії №30. Прокурори оскаржуватимуть в апеляції вирок, винесений судом. Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Один із в’язнів розповів, що обвинувачений, у червні 2015 року вимагав у нього 1000 доларів за сприяння в умовно-достроковому звільненні від відбування покарання. Гроші заступник начальника Личаківської виправної колонії №30 отримав.

У суді прокурор аргументував наявність у діях підсудного складу злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). А також запропонував обрати покарання у вигляді 8 років позбавлення волі  із позбавленням права займати певні посади строком на 3 роки, з конфіскацією майна.

Втім, посадовець запевняв, що він не міг жодним чином впливати на рішення комісії що до умовно-дострокового звільнення. І ніяких грошей у засудженого не вимагав. А як йому поклали хабар до шухляди не бачив, оскільки у той момент повернувся спиною. Про це пише «Судовий репортер».

У підсумку, Шевченківський райсуд Львова змінив кваліфікацію злочину на ч.2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом),  особу визнали винною, але від покарання звільнили через закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності. 

Прокурор у кримінальному провадженні готує апеляційну скаргу.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!