Судинні хірурги у Львові врятували ногу пацієнта від ампутації

1855 0
Щоб виконати операцію, медики виконали масивне переливання крові.
фото: перше тмо львова

фото: перше тмо львова

Судинні хірурги лікарні Святого Пантелеймона оперували 46-річного пацієнта Роман зі Сколе. Через нещасний випадок чоловік мало не втратив ногу: кінцівка уже втратила чутливість та почала синіти. Аби уникнути поширення інфекції, медики мали б її ампутувати, проте їм вдалось відновити кровотік судинами. Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

Після ультразвукової діагностики та комп'ютерної томографії стало зрозуміло, що у чоловіка майже нема кровотоку в нозі – пошкоджені підколінна вена та артерія. До того ж між ними утворилось патологічне з'єднання – так звана нориця.

Читайте також: Львівські кардіохірурги врятували немовля, яке не дихало

Унаслідок крововтрати у пацієнта розвинулась тяжка анемія. Щоб виконати операцію, медики виконали масивне переливання крові. А під час самого втручання хірурги забрали велику міжм'язову гематому, висікли уражені ділянки артерії та підколінної вени. Для відновлення кровотоку наклали судинні шви. 

Операція тривала майже дві години. Після втручання зауважень до стану пацієнта у медиків немає. А надалі на Романа очікує тривала реабілітація, аби відновити згинальну функцію ноги.  

Нагадаємо, що напередодні львівські медики через ніс видалили 5-сантиметрову пухлину 55-річному чоловікові, яка перетискала нерви у мозку, зокрема зорового перехрестя. Він жив із пухлиною мозку майже десять років, адже сподівався, що вона зникне сама.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!