Політична реклама

Сухість шкіри свідчить про нестачу вітамінів

38824 0
За деякими зовнішніми ознаками зрозуміти, можна зрозуміти - яких саме вітамінів не вистачає.

Шкіра

Цей орган одним з перших сигналізує нам про якісь порушення або дисбалансах речовин в нашому тілі. Сухість шкіри, поява більш виражених зморшок, блідий колір говорять про нестачу вітаміну А або Е, - пише видання "ВКурсе". Підвищена жирність шкіри говорить про брак вітамінів групи В. Вугрі та червоні плями свідчать дефіциті жирних кислот і жиророзчинних вітамінів. Жовтуватий колір шкіри означає явний брак вітаміну В12. Синці, що важко гояться, особливо в районі кінцівок, сигналізують про проблеми з судинами через дефіцит вітамін Р і С. Підвищений свербіж, дерматози з надмірна сухість шкіри-ознака нестачі вітамінів групи В, особливо В3 або В6, у поєднанні з нестачею йоду.

Волосся

Хворобливий вигляд, тьмяність волосся, сухість і млявість — ще одна ознака нестачі вітамінів в організмі. Свербіж шкіри голови, а також дерматит говорять про нестачу вітамінів А, Е та В. Занадто жирне волосся свідчить про дефіцит рибофлавіну. При сильному випаданні волосся варто поповнити запаси фолієвої кислоти і вітаміну С. Лупа виникає в результаті нестачі вітамінів групи В. Для сили і краси волосся необхідні мінеральні речовини, особливо залізо і кальцій.

Нігті

Ламкі, тонкі нігті, які шаруються та повільно ростуть, виглядають жовтуватими, свідчать про те, що вам не достатньо вітамінів С, А і Е.

Очі

В осінньо-зимовий період сонячний день коротше, та й погода часто така, що сонечка не видно тижнями. І якщо навіть воно з'являється, ми не можемо ввібрати його теплі промені через безліч шарів одягу. Через це в організмі може спостерігатися нестача вітаміну D. Це впливає і на зір, брижі та миготіння «мушок» перед очима, особливо при різкому повороті голови. Погіршення зору під час сутінків, відчуття піску говорить про те, що потрібно поповнити запаси вітаміну А в організмі. А темні кола під очима говорять про порушення роботи судин, викликаних нестачею вітамінів Р і В.

Крім окремих і явних ознак нестачі вітамінів, ми також можемо відчувати слабкість, головний біль, безсоння, погіршення апетиту. Найбільш серйозний прояв браку вітамінів — це зниження імунітету, а в умовах епідемій грипу та простудних і вірусних захворювань це загрожує частими хворобами.

Найкраще пройти обстеження та порадитися з лікарем щодо того, які вітаміни вам необхідні і в якій кількості. Він зможе призначити вам індивідуальний прийом необхідних вам вітамінів і мікроелементів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!