Суми в платіжках можуть зрости попри часті відключення світла, – YASNO

2517 0
Якщо показання передаються невчасно, обсяг електроенергії, яку спожив клієнт, визначають за середньодобовим споживанням.
Фото умовне

Фото умовне

Попри часті відключення електроенергії, суми в платіжках за світло можуть збільшитися. Причиною є підвищене споживання після відновлення електроенергії та невчасне подання показників лічильників.

Джерело: Гендиректор «YASNO» Сергій Коваленко в Facebook

Він зазначив, що через те, що українці вмикають у розетки всі пристрої після відновлення світла, відбувається різкий стрибок споживання. 

«З одного боку таке навантаження може спричинити аварію, через що мешканці знову залишаться без світла. З іншого – таким чином може компенсуватися обсяг електроенергії, який був зекономлений під час відключення. Тому за підсумками місяця виходить, що клієнт використав стільки ж електроенергії, як і у періоди, коли відключення не застосовувалися»,– пояснив він. 

Крім того, за словами гендиректора «YASNO», показання лічильників передаються нерегулярно або запізно. Тому обсяг електроенергії, яку спожив клієнт, визначають за середньодобовим споживанням. Його розраховують залежно від показань, зафіксованих раніше, у минулі періоди.

«Але у тих, хто передає показання вчасно, реальне споживання зараз зменшилося. Тому зараз важливо: розумно використовувати електроенергію, вчасно передавати показання та регулярно платити за спожиті обсяги»,– зазначив Сергій Коваленко.
 
Нагадаємо, що «Львівобленерго» радить звіряти групу відключень, до якої належить будинок, із реальними вимкненнями електроенергії. Може бути помилка у самому списку від обленерго, тому його потрібно спершу перевірити на практиці. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!