Супермаркети мають забезпечити відвідувачів антисептиками. Новий протокол ТЕБ і НС

4353 0
При цьому, як сказав на брифінгу Андрій Садовий, у супермаркетах має бути можливість купити маску.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Міська комісія з питань ТЕБ і НС у Львові погодила нові обмеження для мешканців на час карантину, що триватиме до 24 квітня. 

Читайте також: Під час карантину на Львівщині на 10% подорожчали продукти першої необхідності

Зокрема мешканцям рекомендують виходити з дому з документом, що посвідчує особу, оскільки, як пояснив міський голова Андрій Садовий, поліція може перевіряти, чи не порушують умов самоізоляції ті, хто повернулися з-за кордону.

Відвідувати супермаркети, аптеки, АЗС та їздити у громадському транспорті без масок заборонили, водночас самі великі мережі мають організувати роботу так, аби у їх магазинах покупці могли скористатися антисептиком на вході. При цьому, як сказав на брифінгу Андрій Садовий, у супермаркетах має бути можливість купити маску.

У трамваях, тролейбусах і автобусах дозволили перевозити пасажирів у кількості половини сидячих місць. Раніше таку умову видав Кабмін, натомість як за попередніми обмеженнями у салоні одночасно могли їхати не більше 10 людей.

Із 6 квітня торговельні заклади мають, поряд із готівковою, забезпечити безготівкову оплату товарів. Із 20 квітня це мають зробити й ринки, яким також дозволили працювати за певних умов.

Користуватись дитячими майданчиками заборонили взагалі, натомість на спортмайданчику може одночасно перебувати лише одна людина, після чого його необхідно дезінфікувати.

Читайте також: У львівської водійки трамвая коронавірусу не підтвердили

У парках і зелених зонах заборонили вживати їжу. За дотриманням цих вимог мають стежити поліцейські, муніципали  і працівники райадміністрацій.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!