Супрун закликала українців не ходити у гості на вихідних

1683 0
Тривале перебування у закритому приміщенні збільшує ймовірність зараження Covid-19.
Фото: unsplash

Фото: unsplash

Аби «перервати ланцюги передачі Covid-19» в Україні запроваджують карантин вихідного дня. Тож, українці мають залишатися вдома, а не збиратись на домашні вечірки. Про це на свої сторінці у Фейсбук пише ексміністерка охорони здоров'я Уляна Супрун.

Читайте також: За яких умов дозволено припинити самоізоляцію після Covid-19. Пояснення МОЗ

Аби запроваджені обмеження все ж мали ефект, вона закликає українців не ходити в гості один до одного.

«Коли тепер на вихідних всі заклади будуть зачинені, зростає ймовірність, що люди більше будуть ходити одне до одного додому. Якщо є спокуса це зробити, все ж відкладіть візит на кращі часи. Адже ризики розповсюдження вірусу не менш високі у разі тривалого тісного контакту у закритому приміщенні, яке погано провітрюється, ще й за відсутності масок. Домашня вечірка – саме такий приклад», – пише вона.

Як аргумент наводить дослідження, які показують, що найчастіше вірус підхоплюють від членів своєї сім’ї, з якими протягом тривалого часу ділять спільний простір.

«Якщо шість людей збираються разом в одному приміщенні, а одна людина з них інфікована, то навіть незалежно від того, чи всі дотримуються фізичної дистанції, є дуже висока ймовірність, що вірус підхоплять всі інші п’ять людей. Особливо, за умови, якщо вони проведуть разом приблизно чотири години, багато і голосно спілкуючись, не одягаючи маски, а приміщення буде погано вентилюватися та провітрюватися», – пише Уляна Супрун.

Вона закликає бути чесними, і що запитувати у людини, чи вона не має симптомів хвороби або ж чи не мала контакту з іншою людиною, у якої підтверджений коронавірус, зараз є цілком нормальним. Так само як і повідомляти всім контактним особам про це, скасовувати зустрічі, змінювати свої плани та залишатися через це вдома.

Читайте також: Чому не варто робити КТ і пити антибіотики при підозрі чи легких проявах Covid-19. Пояснення Уляни Супрун

Нагадаємо, 11 листопада Кабінет Міністрів запровадив в Україні карантин вихідного дня. В Україні він запрацює із 14-15 листопада і діятиме попередньо до 30 листопада. Працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, оператори поштового зв'язку, атвозаправки, транспорт, готелі та ті, хто надають соціальні послуги. На вихідних заборонять масові заходи, діяльність спорт-комплексів, басейнів, розважальних зон у ТРЦ, а ресторани та кафе зможуть працювати лише на виніс.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!