«Світ кота» у Львові: де подивитися

3076 0
Виставка «Світ кота» працює у Львівській національній галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького. Про це повідомляється на сайті галереї.
фото Ярослава Станчака, lvivexpres.com

фото Ярослава Станчака, lvivexpres.com

Закономірно, що виставка, присвячена котам відбувається саме у березні – адже 1 березня святкують Міжнародний день котів, зазначають організатори.

За словами куратора виставки Олександри Калініченко, назва «Світ кота» має подвійне значення – з одного боку, це назва центральної роботи на експозиції – «Світ кота» українського живописця Євгена Лещенка, а з другого – більшість представлених робіт ілюструють не просто котів, а й світ, у якому вони живуть.

«Інопланетянин», Сергій Савченко, 2015 р.

Основу виставки складають роботи з фондової збірки Галереї, багато  з них експонуються вперше. Сучасні львівські митці (Сергій Савченко,  Володимир Богуславський, Роман Романишин, Сергій Гай і Олег Денисенко) збагатили і урізноманітнили експозицію своїми творами, які вдало перегукуються з фондовими роботами. Хронологічні рамки представлених на виставці робіт – від XVII до ХХІ ст.

Сергій Гай, 2012 р.

Як зазначила Олександра Калініченко, умовно виставку можна поділити на декілька тематичних груп, які розкривають різні «світи» кота: «казковий світ», «світ ночі», «домашній світ», «жіночий світ» або й інша планета. Частиною виставки є відеоролик, який дозволить нам заглянути у «світ» кота очима видатних митців минулого і сьогодення.

«Кіт»,  Наталія Комаринець, 1990 р.

Виставка триватиме протягом місяця. 

Адреса галереї: вул. Стефаника, 3

Джерело фото: lvivexpres.com

 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!