Новий антирекорд з Covid-19 у світі та дача Зеленcького. Головне за ніч і минулу добу

9921 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Ulvovi.info

Фото: Ulvovi.info

Covid-19  у світі. 9 липня у світі діагностували 222 825 заражень коронавірусом, 5 404 пацієнтів померло. 8 липня ці цифри складали, відповідно 213 280 та 5 518 осіб.

Зокрема, у США попередньої доби діагностували 61 067 випадків коронавірусу, в Бразилії – 42 907, в Індії – 25 790, ПАР – 13 674, РФ – 6 509.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині учора Covid-19 зафіксували у 119 осіб (117 – напередодні). Разом 6 681. Одужало – 990 осіб (плюс 16), померло – 174 (4 – за добу).

Читайте також: «Вловити» літо. Як зміна клімату впливає на погоду у Львові

Протягом доби проведено 1294 ПЛР-тести. У холодильнику залишається 406 проб.

В Україні Covid-19 виявлено у 810 осіб (807 за попередню добу). Загальна кількість 51 224 пацієнтів. Одужало – 23 784 (плюс 665), померло – 1 328 особи (плюс 21).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 6 681 (детальніші показники вище), далі Київ – 5 872 осіб (плюс 93), Чернівецька – 5 074 (плюс 23), та Рівненська – 4 380 (плюс 76 осіб) області.

Тернопіль – Київ – Харків. У Тернополі пом’якшили обмеження щодо роботи закладів громадського харчування та дозволили партнерські пологи.

Дослідження проб води в місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах Києва показали наявність кишкової палички на 12 пляжах столиці.

Через пасажирів-порушників маскового режиму на Харківщині майже на годину затримався в дорозі приміський поїзд.

Читайте також: У Львові від коронавірусу померла ще одна працівниця обласного лабораторного центру

Зеленський – Порошенко. Президент Зеленський користується державною дачею на території резиденції «Конча-Заспа», а саме – «будинком №29», відомому як «дача Ющенка». Його ремонт розпочався наприкінці 2019 року, на нього було витрачено близько 310 тис. гривень із держбюджету.

«Нехай у цих резиденціях живуть дітки якісь. Ну якісь табори відпочинку, якісь люди, яким це дійсно потрібно. Ці резиденції – я не бачу в них взагалі ніякого сенсу. Коли ми їздимо по Європі, ми бачимо старі резиденції королів, що це сьогодні? Це все – для екскурсій», – заявляв під час виборчої кампанії Зеленський.

На зустрічі з бізнесом у Чернівецькій області президент Зеленський не став характеризувати відставку голови НБУ Смолія, але зазначив, що всі підприємці «розуміють ситуацію прекрасно».

Він також згадав заяву ексголови НБУ Гонтаревої, яка вважає, що МВФ не повинен надавати допомогу Україні, доки не буде призначено нового голову Нацбанку. Заявив: «І курс, і все інше, і Covid-19. Вийдемо з цієї ситуації, все стабілізуємо».

Зеленський також вважає, що Україні вдасться уникнути другої хвилі коронавірусу, і тому школи зможуть відновити традиційне навчання з 1 вересня. «Готові (до відкриття шкіл з вересня – ред.), віримо, що не буде хвилі (Covid-19 – ред.)».

Раніше в.о. міністра освіти Шкарлет говорив про можливу змішану форму навчання для школярів з 1 вересня.

Нардеп Деркач оприлюднив запис розмови людей із голосами схожими на голоси п’ятого президента України Порошенка і президента РФ Путіна. За його словами, розмова відбулася 30 квітня 2015 року. Через два місяці після трагедії в Дебальцеве.

Читайте також: Президент Зеленський натякнув на штучне регулювання курсу гривні

Прессекретар президента РФ Пєсков відмовився коментувати публікацію запису цієї телефонної розмови.

У партії колишнього Порошенка цю розмову назвали фейком та фальсифікацією.

Начальник 3-го відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених службовими особами, Головного слідчого управління ДБР Корецький заявив, що більшість справ проти Порошенка безперспективні і що він говорив керівництву про необхідність їх закриття. Через місяць після цього його поставили перед фактом, що він мусить звільнитися. Раніше Корецький, за словами адвоката Порошенка Іллі Новікова закрив справу, яка стосувалася ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському».

Мінські угоди. Віцепрем’єр-міністр України – перший заступник голови української делегації в ТКГ Резніков вважає, що Мінські угоди не відображають нинішніх реалій і потреб щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, а Заходу варто підтримати їх перегляд, що дозволить реально змінити ситуацію.

Секретар РНБО Данілов заявив, що Мінські домовленості не працюють так, як би хотілося, оскільки з моменту їх підписання відбулося багато змін. «Більш того, там підписи тих людей, які були під мінськими угодами, на той час і те, що є сьогодні, це зовсім інший світ, зовсім інші процеси відбуваються», – сказав Данілов.

Він також зазначив, що не розуміє, на яких підставах Росія вважає, що Україна повинна змінювати Конституцію.

Економіка України. У січні-травні 2020 року реальний ВВП України скоротився на 5,9%, за уточненими даними Держстату, у 1 кварталі 2020 року падіння економіки становило 1,3%.

В уряді вважають, що Україна пройшла критичну стадію економічної кризи, і вийшла на відновлення. «Є підстави вважати, що Україна виходить із кризи. Важкими місяцями були квітень і травень. У червні вже запустилися економічні процеси», – заявив міністр фінансів Марченко.

Читайте також: Коли у Львові почнуть реконструкцію спорткомплексу на Кастелівці. Фото, відео

Естонія – США. Міністерство економіки та комунікацій Естонії видало припис для угорської бюджетної авіакомпанії Wizz Air припинити польоти між Таллінном і Києвом, принаймні, до кінця липня.

Wizz Air також переніс на 2021 рік повноцінний запуск трьох авіарейсів зі Львова. Зокрема рейс Львів – Біллунн, який планували відкрити 12 липня,  запрацює з 28 березня.  Рейс до Копенгаґена – планують відновити не раніше 28 березня 2021 року. А анонсовані на 10 липня рейси до Гамбурга перенесли на 29 березня.

Міністри фінансів та закордонних справ Німеччини відхилили запрошення взяти участь у зустрічі міністрів країн G7 у Вашингтоні.

Тримаймося. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!