Світові лідери привітали Україну з 31-ю річницею незалежності

981 0
Лідери різних країн світу вітають Україну з Днем Незалежності.
Фото: vinnitsaok.com.ua

Фото: vinnitsaok.com.ua

Із нагоди 31-го Дня Незалежності України світові лідери опублікували свої відеозвернення з привітаннями та висловили підтримку українцям. Зокрема, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон наголосив, що стоятиме на боці України і надаватиме всю можливу допомогу.

«Сьогодні незалежність України знову під загрозою, і її народ бореться зі сталлю та мужністю, щоб захистити свої будинки та свої сім'ї та зберегти право вирішувати свою долю у власній країні. Я ні на секунду не сумнівався, що Україна переможе у цій боротьбі, бо жодна сила на землі не зможе подолати патріотизм 44 мільйонів українців», – заявив він.

За його словами, що скільки б часу не зайняла перемога у війні, Велика Британія стоятиме на боці України і надаватиме всю можливу військову, економічну та гуманітарну підтримку.

«З 24 лютого ми поставили Україні більше оборонної зброї, ніж будь-яка інша європейська країна, включаючи майже 7000 протитанкових ракет. Одного разу Україна пройде через це випробування і здобуде перемогу. І коли цей момент настане, а він настане, ми у Великій Британії будемо ще більше пишатися тим, що є друзями України. Слава Україні!», – додав міністр. 

Читайте також: «День Незалежності для росії – як кістка в горлі, треба бути готовим до всього», – експерт

А резиденцію прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона прикрасили до Дня Незалежності України. Вхід у будівлю рясніє у квітах жовто-синіх кольорів. Так на Даунінг-Стріт, 10 вирішили показати підтримку нашої дежави.

Президент США Джо Байден на честь Дня Незалежності оголосив про рекордний пакет військової допомоги Україні на майже три мільярди доларів

«Шість місяців безперервних нападів лише зміцнили гордість українців за себе, за свою країну та за тридцять один рік незалежності... У межах зобов'язання підтримувати народ України я з гордістю оголошую про найбільший на сьогоднішній день транш допомоги в галузі безпеки», – каже Джо Байден.

Президент Франції Еммануель Макрон розпочав своє відеозвернення українською. Він заявив, що Франція надалі підтримуватиме Україну. За його словами, захищати суверенітет та незалежність України – означає захищати стабільність західного світу.

«Захищати суверенітет та незалежність України означає захищати стабільність нашого світу. Це означає відмову від ведення міжнародних відносин шляхом насильства та хаосу. Саме тому сьогодні, шість місяців поспіль після початку росією цієї війни, цієї агресії проти України, ви можете в цей 31-ий день народження бути гордими за ці 31 роки сучасного життя вашої країни з власними кордонами та її неймовірну стійкість, яка триває шість місяців», – сказав він.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у відеопривітанні до Дня Незалежності зазначив, що у скруті сусіди допомагають одне одному, тому Німеччина стоїть на боці України і надалі постачатиме зброю – від самохідних гаубиць до систем протиповітряної оборони.

«Любі українки й українці! Ваша країна здолає темну тінь війни тому, що ваша країна сильна й мужня і тому, що у вас є друзі в Європі та в усьому світі. Ми пишаємося, що маємо честь належати до ваших друзів, сьогодні й у нашому спільному європейському майбутньому», – додав він.

Читайте також: «Для нас найстрашніше залізо – не ракети, а кайдани та окови». Зеленський звернувся до українців

Окрім цього, за його словами, продовжиться навчання українських військових на найсучаснішому європейському озброєнні, німецькі шпиталі прийматимуть на лікування поранених бійців з України, а ФРН з партнерами продовжуватимуть політику санкцій, допомагатиме в експорті українського збіжжя, відбудові зруйнованих міст і сіл, надаватиме фінансову підтримку Україні.

Прем’єр Італії Маріо Драгі зазначив, що після війни «ми все відбудуємо разом».

«Ваша сміливість, прагнення жити у вільній суверенній країні та ваша відданість європейським цінностям  це натхнення для усіх нас. Італія підтримує ваш народ, родини загиблих і постраждалих, мільйони тих, кому довелося залишити свої домівки», – сказав міністр.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!