Світові рекорди України з Covid-19 та Лукашенко погрожує ЄС та НАТО. Головне за ніч і минулу добу

2316 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Covid-19 – Головне. Україна опинилася на 15-му місці в світі за кількістю нових випадків зараження коронавірусом, за загальною кількістю хворих вона на 31-му місці. Ще добу назад Україна була 18-ою.

Читайте також: Як епідеміологи розслідують спалах коронавірусу у церквах Львівщини

Міністерства освіти та охорони здоров’я напередодні і після 1 вересня мають перевірити школи та дитсадки на дотримання безпечних умов навчання в період карантину, відповідне доручення дав прем’єр Шмигаль.

За весь час пандемії в Україні на коронавірус захворіли 207 працівників судової системи. Найбільше випадків інфікування серед працівників судів зафіксовано у Львівській – 28, Чернівецькій – 24, Закарпатській – 21 та Рівненській областях – 20.

Уряд Угорщини з вересня готується посилити правила в’їзду в країну через зростання числа коронавірусних інфекцій в Європі.

Швеція, яка виділяється своїм стриманим підходом до боротьби з пандемією коронавірусу, зафіксувала найвищий показник смертей в першій половині 2020 року за останні 150 років.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 188 осіб (181 – напередодні). Разом 12 448. Одужало – 3 450 (плюс 108), померло – 338 (1 – за добу).

Читайте також: Львівський кардинал Мар’ян Яворський потрапив до лікарні у важкому стані

Лабораторні центри провели 1 658 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 583.

В Україні Covid-19 виявлено у рекордних 1 967 осіб (1 616 за попередню добу). Загальна кількість 96 403 пацієнтів. Одужало – 49 737 (плюс 812), померло – 2 144 особи (плюс 28).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 12 448 (деталі – дивися вище), далі Київ – 10 945 осіб (плюс 215), Чернівецька – 8 108 (+ 154) та Рівненська – 7 953 (+ 125 осіб) області.

Найбільше нових випадків за добу зафіксовано у: Харківській області (247), Києві (215), Львівській (188), Івано-Франківській (163), Чернівецькій (154), Рівненській областях (125).

За добу в Україні було встановлено не лише антирекорд із кількості нових випадків захворювання, а й рекорд із кількості госпіталізованих: у лікарні потрапили 463 хворих із коронавірусом.

Протести в Білорусі. 1. Реакція та погрози. Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі, пригрозив ЄС і Україні за «розпалювання заворушень».

Читайте також: Женева готова приймати туристів, тепер ще й з подарунковою доплатою

Він доручив «силовикам» звернути особливу увагу на пересування військ НАТО на територію Польщі і Литви – «відстежувати напрямки їх руху і їх задуми».

Лукашенко упевнений, що його владі є на кого опертися і вона не «захиталася».

2. Протестувальники і страйки. У військовому госпіталі Мінська помер 43-річний Геннадій Шутов, який під час протестів отримав вогнепальне поранення в голову.

Білоруські спортсмени, серед яких чемпіони світу та олімпійські призери, закликають владу визнати минулі вибори президента недійсними.

ОМОН розігнав мітинг на підтримку працівників Мінського тракторного заводу, які страйкують.

На державній телекомпанії Білорусі працівників, які підтримали протести, замінюють співробітниками російського пропагандистського каналу RT.

3. ЄС ­– Росія. Європейський Союз запровадить санкції проти осіб, причетних до насильства та репресій і фальсифікації виборів. Як заявив президент Європейської ради Шарль Мішель, ЄС не визнає результатів виборів президента Білорусі.

Читайте також: Коли розпочнеться виборча кампанія. Календар місцевих виборів

Канцлер Німеччини Меркель не бачить жодної ролі в якості посередника для врегулювання ситуації в Білорусі, оскільки Лукашенко відмовився від усіх запитів на телефонний дзвінок.

Прессекретар Пєсков, коментуючи останні контакти Путіна і Лукашенко, зазначив, що нормально, коли лідери постійно обмінюються думками. Він заявив, що у Кремлі не бачать потреби надавати військову допомогу Білорусі в рамках ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку).

Кравчук на ТКГ. На відеозасіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі представники ОРДЛО намагалися заблокувати переговори, глава української делегації Кравчук пообіцяв звернутися до Верховної Ради з проханням переглянути постанову, яка, на думку ОРДЛО, порушує Мінські угоди.

На засіданні таки погодили 20 ділянок розмінування та чотири нові ділянки розведення на Донбасі.

Держзрада в Офісі Президента? Звільнений у серпні начальник Головного управління розвідки Міноборони Бурба вважає, що «дезінформація і домисли», поширювані в пресі у т.зв. «справі «вагнерівців «є спробою завдати шкоди спецслужбам України.

Читайте також: У Львові офіційно скасували цьогорічний книжковий ярмарок «Форуму видавців» 

Натомість, журналіст Юрій Бутусов, який одним з перших заявив, що затримання «вагнерівців» планувалося СБУ, але зірвалося через витік з Офісу президента, наполягає на факті держзради, і вимагає від президента Зеленського негайного реагування. Він готовий давати свідчення.

Керівник ОП Єрмак відмовився коментувати інформацію про намір українських спецслужб провести спецоперацію з затримання «вагнерівців», але причетність українців до появи найманців РФ у Білорусі заперечив.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!