Світовий банк до кінця року фінансуватиме зарплати державним і соціальним працівникам в Україні

1086 0
Загальна сума підтримки збільшилася до понад 4 мільярдів доларів.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Світовий банк виділив на допомогу Україні ще 1,49 мільярда доларів. Кошти витратять на виплати зарплати державним і соціальним працівникам. Про це йдеться у заяві світового банку, повідомляє Радіо Свобода. 

«Кошти з цього проєкту будуть використані на виплату заробітної плати державним і соціальним працівникам. Проєкт отримав фінансові гарантії від Великої Британії, Нідерландів, Литви та Латвії, паралельне фінансування з Італії та очікувані майбутні гарантії, у тому числі з Данії. Проєкт також співфінансується за рахунок внесків до нового багатодонорського трастового фонду (MDTF) з кількох країн, включаючи Швейцарію», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Байден підписав закон про виділення україні 40 млрд доларів

За даними Світового банку, це нове фінансування є частиною пакету підтримки в понад чотири мільярди доларів, який мобілізує СБ, і близько двох мільярдів із цих коштів уже виплатили.

Нагадаємо, Польща підписала з Україною один із найбільших за 30 років контрактів на постачання зброї. Контракт на 2,7 мільярда злотих, або приблизно 630 мільйонів доларів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!