Світовий конгрес українців відзначає 50-річчя у Львові

2473 0
Дні української діаспори триватимуть до 29 серпня включно.Урочистості розпочнуться на площі біля собору Святого Юра.

Сьогодні у Львові розпочинаються урочистості, присвячені 50-ій річниці заснування Світового конгресу українців – координаційної організації, яка об’єднує 20 мільйонів українців у 133 країнах світу.

Як інформує прес-служба Національного університету «Львівська політехніка», офіційне відкриття «Днів української діаспори у Львові» розпочнеться 27 серпня о 17:00 біля пам’ятника Андрею Шептицькому на площі святого Юра. Цього ж дня о 18:00 – святкове богослужіння в архикатедральному соборі Святого Юра.

28 серпня у «Львівській політехніці» відбудеться міжнародна конференція «СКУ в 50 років і далі: Європейський контекст». Вона розпочнеться о 9:00 в Актовій залі головного корпусу.  

Дуже насиченим буде й останній день святкувань, 29 серпня. О 10:00 зарубіжні гості, громадськість Львівщини на Личаківському цвинтарі проведуть акцію «Шана героям». О 12:30 у Музеї народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» продовжиться започатковане кілька років тому висадження дерев «Саду світового українства», о 13:30 – покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку. А о 18 годині у Львівському оперному театрі – урочиста академія з нагоди 50-ліття СКУ.

За даними прес-служби «Львівської політехніки», загалом, участь в заходах візьмуть понад 350 осіб.

Організаторами святкувань стали СКУ та Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою «Львівської політехніки».

З повною програмою святкувань 50-річчя СКУ можна ознайомитися за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!