Свій за свого. Як допомогти армії через Facebook

2276 0
Благодійний аукціон “Свій за свого” функціонує вже близько півроку. Ініціювали його двоє небайдужих волонтерів із Запоріжжя. Проте зараз інтернет-аукціон доступний користувачам соцмереж усієї України і навіть іноземцям. За допомогою спільноти у Facebook можна допомагати армії, навіть не виходячи із офісу або дому.

Як працює аукціон: лоти викладають на Facebook-сторінці, і в коментарях до них будь-хто може придбати їх, роблячи свої ставки. Всі отримані від продажу товарів гроші пересилають перевіреним волонтерам, які і здійснюють закупку товарів та амуніції для потреб солдатів. Організатори кажуть, що допомогти можна будь-яким чином: репостом цікавого лоту, покупкою чи навіть виставлянням власного лоту.

Як показала практика аукціону, добре йдуть практично будь-які вироби ручної роботи, раритетні книжки, монети, оригінальні футболки, картини та незвичайні штуки, яких не купиш в пересічному магазині. Не дуже добре йдуть одяг (окрім футболок) та взуття (бо важко вгадати з розміром).

Для того, хто хоче запропонувати свій лот на аукціон “Свій за свого”, потрібно просто вислати фотографії та опис лоту в особисті повідомлення сторінки. Організатори наполегливо просять не висилати б/у взуття, улюблені чашки, статуетки які покриваються пилом у вас вдома, та інший мотлох, який би ви самі ніколи не придбали. Найбільшу цінність мають речі, що несуть у собі якісь емоції. І саме з таких речей буде більша користь – більша вірогідність що за них заплатять і більше коштів, відповідно, піде на армію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!