Свяченої води з резервуару можна набрати протягом дня на площі Ринок

1366 0
Води має вистачити усім, бо об’єм резервуара – 1500 літрів.
фото: володимир барчук

фото: володимир барчук

Через погіршення епідситуації у Львові скасували традиційне освячення води на свято Богоявлення. Водночас на площі Ринок уранці отці провели Чин водосвяття. Тепер протягом дня охочі можуть прийти сюди та набрати свяченої води з резервуара.

Цьогоріч Чин водосвяття, згідно з графіком, очолив єпископ Української єпархії Вірменської апостольської Церкви Маркос Оганесян. Обіцяють, що води вистачить усім, адже об’єм резервуара – 1500 літрів.

Читайте також: Як правильно пірнати в ополонку на Водохреща. Поради медиків

«Із Божою допомогою ми знову маємо можливість спільною молитвою переміститися зі Львова до берегів річки Йордан, прославляти охрещеного Господа Ісуса Христа, приймати, відчувати присутність Святого Духа та почути голос Бога Отця: «Це Син мій улюблений», – каже єпископ української єпархії Вірменської апостольської Церкви Маркос Оганесян. 

Нагадаємо, що Богоявлення, Водохреще або Хрещення Господнє завершує цикл різдвяних свят. За своїм значенням воно не менш важливе, ніж Різдво та Великдень. Християни відзначають його 19 січня. Саме цього дня заведено ходити до церкви та набирати освяченої води, а дехто ще й пірнає в ополонку з надією очиститися від гріхів. Про те, чи має щось спільне традиція купання в ополонці на Водохреща із «змиванням» гріхів та як краще провести цей день, читайте у метаріалі Tvoemisto.tv за посиланням. Окрім цього, як львівські моржі протягом року пірнають у крижану воду, можна дізнатися тут.

Фото та відео Володимира Барчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!