Садовий розповів, які карантинні обмеження будуть на Великдень

1651 0
На Вербну неділю у Львові була низка фото, де містяни освячували лози та не дотримувалися карантинних норм.
Фото: Конкурент

Фото: Конкурент

Мешканців Львова закликають дотримуватися карантинних норм під час освячення пасок, а також на свято Великодня. Під час брифінгу міський голова Андрій Садовий звернуся до священників і закликав їх нагадувати своїм прихожанам про засоби індивідуального захисту та дистанцій на подвір’ї біля храмів.  

«На Вербну неділю у Львові була низка фото, де містяни освячували лози та не дотримувалися карантинних норм. Але в цілому ми маємо зріз по всіх храмах міста, і люди є відповідальними. Також провели зум-зустріч всіх отців міста з медиками, де лікарі дали розуміння ситуації. Кожен з отців знає про персональну відповідальність, бо багато з них перехворіли», – каже він.

Читайте також: Молитва долає всі віддалі. Владика Володимир Груца про освячення пасок і сповідь онлайн

Окрім цього, Рада церков Львова розробила рекомендації щодо святкування Великодня в місті. Однією із важливих є рекомендація духовенства перебувати вдома та молитися онлайн. Освятити страви теж можна буде онлайн після прочитання молитов. Якщо ж люди вирішать прийти до храму, то радять перебувати на вулиці, мати засоби захисту, зберігати дистанцію. Священнослужителів закликали контролювати кількість людей у храмі та при вході.

«Якщо якийсь отець боїться наголосити про те, що люди на подвір’ї храму мають зберігати дистанцію, то ми спробуємо йому теж донести ще раз», – додав міський голова.

На запитання кореспондента Tvoemisto.tv стосовно того, чи будуть святкування у Шевченківському гаю, Андрій Садовий відповів, що «жодних гулянь та забав там не буде».

Читайте також: Світ помолився разом із Папою Франциском за закінчення страшної пандемії. Відео

Детальніше про всі рекомендації від Ради церков Львова можна дізнатися за посиланням

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!