Священнику УГКЦ Севастіяну Дмитруху висловили застереження через підтримку «Слуги народу». Отець вибачився

4033 0
Ієромонах прийняв застереження та перепросив усіх тих, кого міг згрішити своїми словами та діями.
Скріншот із відеопідтримки

Скріншот із відеопідтримки

У соціальних мережах з`явилося відеозвернення ієрм. Севастіяна Дмитруха, у якому він як священник Української Греко-Католицької Церкви та директор Музею митрополита Андрея Шептицького Львівської Архиєпархії УГКЦ підтримав Максима Козицького та партію «Слуга народу» на місцевих виборах. При цьому він звернувся до виборців з чітким агітаційним закликом.
 

За словами Синкела у справах монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Юстина (Бойко), така поведінка ієромонаха суперечить Інструкції про присутність церковних структур, інституцій, духовенства, богопосвячених осіб Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ в мережі Інтернет від 3 серпня 2020 року.

В інструкції йдеться про те, що священнослужителі не можуть брати активної участі ні в політичних партіях, ні в керуванні професійними спілками, а також їм забороняється вести політичну агітацію та брати участь у передвиборчих кампаніях політиків і політичних партій також у віртуальному вимірі, тобто в мережі Інтернет (п. 22).

Через порушення ієрм. Севастіяном Дмитрухом припису Інструкції, йому висловили братнє упімнення (домагання про повернення, застереження – ред.) та повідомили, що такого роду дії, у разі їх повторення, підлягатимуть відповідним карним санкціям згідно з нормами ККСЦ та КПП УГКЦ. Ієрм. Севастіян прийняв упімнення та перепросив усіх тих, кого міг згрішити своїми словами та діями, сказав о. Юстин (Бойко).

О. Юстин Бойко закликав представників усіх політичних партій в Україні не використовувати священників, монахів чи монахинь у своїх політичних агітаціях, оскільки це завдає великої шкоди не тільки конкретним особам, але й Церкві.

Нагадаємо, на початку жовтня священику храму Успення Пресвятої Богородиці УГКЦ у Стебнику о. Володимиру Лужецькому винесли попередження і вимагають від нього знятися з виборів. 

А вчора, 20 жовтня, ініціативна група Львівської організації Національної спілки письменників України висловила недовіру голові Ігорю Гургулі через підтримку «Слуги народу» від всієї організації партії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!